Πώς θέλει να μείνει στην ιστορία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Πριν από μερικές ημέρες το Antinews τόλμησε να ασκήσει κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μόνο εμείς τολμήσαμε να θέσουμε στον Πρόεδρο το ερώτημα γιατί δεν επεμβαίνει στην υπόθεση της σύγκρουσης κυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

Είχαμε πει ότι όχι μόνο εκ του θεσμικού του ρόλου αλλά και ως σημαντικός Συνταγματολόγος έπρεπε να βάλει φρένο σ’ αυτή την κατρακύλα η οποία ξεκίνησε με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου. Και είχαμε αναρωτηθεί γιατί αφήνει να κηλιδώνεται με τέτοιο αισχρό τρόπο η Δικαιοσύνη

από ανύπαρκτους πολιτικούς άνδρες όπως ο Πολάκης ή ο Κοντονής.

Γράφαμε συγκεκριμένα και δεχθήκαμε επιθέσεις… ολυμπιακής ανοησίας:

«Συμφωνεί (σ.σ. ο Παυλόπουλος) άραγε με το μεταμοντέρνο πραξικόπημα της κυβέρνησης; Θέλει κι ο ίδιος να συμμετάσχει, θέλει να είναι μέλος ή στην καλύτερη περίπτωση θεατής μιας οργανωμένης και πρωτοφανούς προσπάθειας ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης; Αυτής που και ο ίδιος υπηρέτησε αλλά και που έχει ορκιστεί να φυλάττει;

Επιτέλους ας μιλήσει ο Πρόεδρος γιατί η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και μπορεί να γίνει χειρότερη; Κι ας μιλήσουν και οι πολιτικοί πάτρωνες του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος ανέχεται να προσβάλλεται η Δικαιοσύνη που και αυτός υπηρέτησε. Αυτοί που έβαλαν τον κ. Παπαγγελόπουλο στη θέση αυτή ας βγουν να καταγγείλουν το ρόλο που παίζει ο ίδιος, η κ. Θάνου και αρκετοί άλλοι.

Επιμένουμε, όμως. Η προστασία της Δικαιοσύνης, η θωράκιση της Δικαιοσύνης είναι δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν μπορεί να την κάνει ας πάει σπίτι του…».

Αυτά γράφαμε και κάποιοι είπαν μάλιστα ότι εμείς χτυπάμε τον ιερό θεσμό του Προέδρου κι ότι αν έκανε παρέμβαση ο Παυλόπουλος αυτό θα συνιστούσε εκτροπή.

Χθες, επιτέλους, ο Προκόπης Παυλόπουλος αποφάσισε να περισώσει λίγη από την αξιοπρέπειά του. Να καταγράψει μια εύστοχη παρέμβαση και να πάει κόντρα σε όλα τα κέντρα και τα παράκεντρα της κυβέρνησης που τα βάζουν με τους δικαστές.

Ήταν μια σημαντική στιγμή για τον Πρόεδρο, ειδικά αφού έγινε στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Απέδειξε ότι άμα θέλει, κι άμα διαβάσει και τις κριτικές στο πρόσωπό του, μπορεί να καταλάβει τα λάθη του. Κι επίσης, ότι άμα θέλει μπορεί να πάει κόντρα στην κυβέρνηση και να τους αποδείξει ότι δεν τους χρωστάει τίποτε. Ούτε στον Τσίπρα, ούτε στον Καμμένο, ούτε σε κανέναν άλλο… καημένο, Τσιπρικό, Καραμανλικό ή ό,τι άλλο.

Δεν ξέρουμε αν το Μαξίμου θα πάρει το μήνυμα, πολύ αμφιβάλλουμε ότι οι φανατικοί μπορούν να καταλάβουν ή να παραδειγματιστούν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Π. Παυλόπουλος πρέπει να επιλέξει τι Πρόεδρος θέλει να γίνει και πώς θα μείνει στην ιστορία. Ένας απαξιωμένος Πρόεδρος που θα κατηγορείται ότι έγινε το «γιουσουφάκι» της Αριστεράς, αν και ο ίδιος δεξιός, ή ένας Πρόεδρος με παρέμβαση όταν η χώρα και η Δημοκρατία κινδυνεύουν;

Ίσως να έχει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να το αποδείξει. Ακούγεται στην πιάτσα ότι μπορεί ο Τσίπρας να πάει σε δημοψήφισμα για το Σύνταγμα. Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν πρέπει να συναινέσει σε ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι. Να μην υπογράψει και να τους ρίξει στα μούτρα τα διατάγματα που θα του φέρουν. Όσο για την υπέρτατη πράξη του επιμένουμε: Για το καλό της χώρας αν πρέπει να παραιτηθεί για να πάμε σε εκλογές ας το κάνει. Τότε θα πετύχει και την υστεροφημία που επιθυμεί, τη δικαίωση που επιδιώκει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα