Πώς οι αντιεξουσιαστές… νουθετούν τον Aλέξη Τσίπρα

13:35 2/8/2016 - Πηγή: Antinews

Με μία πρωτοφανή κίνηση, 13 αντιεξουσιαστές –οι οποίοι συμμετείχαν στη κατάληψη του κτιρίου του ΑΠΘ στη λεωφόρο Νίκης– απευθύνονται με ανοικτή επιστολή στον… πρωθυπουργό της χώρας!

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να μη χαλάσει τις χρόνιες προνομιακές του σχέσεις με τον συγκεκριμένο χώρο, οι αντιεξουσιαστές φέρονται να επιθυμούν το «διαζύγιο» και μάλιστα όχι… βελούδινο!

Οι τελευταίοι νιώθουν προδομένοι καθώς η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εκκένωση τριών ακινήτων που είχαν καταλάβει και τη σύλληψη συνολικά 100 «συντρόφων» τους μέσα σε μία εβδομάδα.

Προφανώς, δεν περίμεναν τέτοια κίνηση από μία… αριστερή κυβέρνηση, η οποία ωστόσο ακόμη και τώρα εξακολουθεί να «χαϊδεύει» τα αυτιά των αντιεξουσιαστών. Την ίδια ώρα, η Δικαιοσύνη αθώωνε όλους τους συλληφθέντες που εισέβαλαν στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης!

Η επιστολή εστάλη από e-mail της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης», χθες το μεσημέρι.

Είναι πρόχειρα γραμμένη, έχει ορθογραφικά λάθη, φέρει την υπογραφή 13 αντιεξουσιαστών – καταληψιών και απευθύνεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον μάλιστα εμμέσως… απειλεί!

«Διαποτισμένοι απ’ τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, αφού δεν μπορέσατε να παράξετε τίποτα καινούργιο, αναπαράγετε τα συντρίμμια της καθεστωτικής πολιτικής. Το “για πρώτη φορά αριστερά” είναι πράγματι αλήθεια, όχι όμως όπως την πουλούσατε με λεονταρισμούς μέσα κι έξω αλλά όπως τη βιώνουμε. Ό,τι δεν τολμούσε η δεξιά αναλάβατε να το φέρετε σε πέρας διαγκωνιζόμενοι στις συγγνώμες. Καλή αντάμωση στους δρόμους και πάρτε το όπως θέλετε. Τι να πούμε για όλους αυτούς που από πολιτικά πρόσωπα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε παρατρεχάμενους του πραγματισμού της εξουσίας», αναφέρεται –μεταξύ άλλων– στην επιστολή.

Στο κείμενο γίνεται και ονομαστική αναφορά στους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Αθηνών, την Εκκλησία, την Πρυτανεία του ΑΠΘ, τον Νίκο Τόσκα και φυσικά στα… ΜΜΕ. «Ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, η πρυτανεία του ΑΠΘ, η εκκλησία βγήκαν σε συγχορδία με την πλειοψηφία των ΜΜΕ να σας σιγοντάρουν. (…) Αλέξη οι θάνατοι και οι λοιμώξεις γίνονται στις κρατικές δομές. Τι δεν καταλαβαίνεις από τον θάνατο της 27χρονης κοπέλας στο hot-spot της softex;

Γνωρίζουμε ότι η εισβολή στις καταλήψεις ήταν η απάντηση του κράτους στο No Border. Γνωρίζουμε πως θέλετε να κρατικοποιήσετε την αλληλεγγύη σύμφωνα με τους κανόνες της στρατοπέδευσης, γι’ αυτό βάλατε έναν απίθανο καραβανά (Τόσκας) να μας κάνει υποδείξεις», αναφέρουν οι 13 αντιεξουσιαστές.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα