Παραδόθηκε ο Πανάγιος Τάφος - Πώς έγινε το σπουδαίο έργο - Η ιστορία του [ΕΙΚΟΝΕΣ - VIDEO]

Υψηλοί προσκεκλημένοι, διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και προσκυνητές βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα για την εκδήλωση παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειες που έγινε από τη διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016, ύστερα από πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αφού εξασφαλίστηκε η συμφωνία και των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων που χειρίζονται τον Πανάγιο Τάφο, του Τάγματος των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των

Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα.

Οι Έλληνες επιστήμονες, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου, εργάστηκαν επί εννέα μήνες. Οι Ελληνες επιστήμονες, μετακύλισαν την πλάκα του Παναγίου Τάφου στις 26 Οκτωβρίου. «Τα συναισθήματα που βιώνουμε είναι πάρα πολύ έντονα. Είμαστε συγκινημένοι», είχε δηλώσει η κ. Μοροπούλου προσθέτοντας με δέος: «Ο τάφος του Ιησού είναι ένας τάφος ζωντανός. Εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας και είναι εκείνο που μας επηρέασε και μπορέσαμε να δουλέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα