Όταν οι «τρομοκράτες των Εξαρχείων» βαφτίζονται «συλλογικότητες»

Εμείς ψεκασμένοι δεν είμαστε και θεωρίες συνωμοσίας δεν υιοθετούμε. Όμως, υπάρχουν κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις, κάποια περιστατικά που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις για το αν τελικά κράτος και παρακράτος κάπου συναντώνται.

Υπάρχει π.χ. η υπόθεση της Ηριάννας. Σωστή ή λάθος απόφαση αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Όταν όμως το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλά για δυσάρεστη έκπληξη, άλλα στελέχη της αριστεράς καταφέρονται κατά των δικαστών και το ίδιο βράδυ κουκουλοφόροι επιτίθενται στα μαγαζιά του κόσμου και τα διαλύουν, αυτό δεν είναι και τόσο… συμπτωματικό.

Μοιάζει με στημένη υπόθεση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση χαρακτήρισε τους βανδαλισμούς «μεμονωμένο περιστατικό» και τα ΜΑΤ είχαν πάρει εντολή να μην επέμβουν.

Άλλο παράδειγμα: Μια γυναίκα, εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου, πεθαίνει πριν μερικές ημέρες εν ώρα εργασίας. Ειπώθηκε ότι έκανε διπλή βάρδια μετά την απεργία στους ΟΤΑ αν και τελικά δεν ήταν έτσι, ένας ξαφνικός θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια. Διάφορες… συλλογικότητες και αριστεροί παπατζήδες επιτέθηκαν στο δήμο και είπαν ότι «δολοφονήθηκε» η άτυχη εργαζόμενη. Και ξαφνικά χθες μπουκάρουν άγνωστοι και σπάνε το δήμο Ζωγράφου. Πόσο τυχαίο είναι άραγε όλο αυτό;

Μόλις πριν μερικές ημέρες ο Γιάννης Στουρνάρας γίνεται ξανά στόχος της κυβέρνησης επειδή τολμά να τους συμβουλεύσει για την έξοδο στις αγορές. Διάφοροι άσχετοι τύποι της κυβέρνησης, από τον Τζανακόπουλο μέχρι τον Ρήγα κουνάνε το χέρι στον διοικητή της ΤτΕ και του λένε να είναι προσεκτικός.

Και μόλις χθες οι συλλογικότητες Φιλαδέλφειας και ο Ρουβίκωνας εισβάλλουν στο κτίριο της ΤτΕ, στο… άντρο του καπιταλισμού και πετάνε χαρτιά, φωνάζουν, απειλούν. Τυχαίο κι αυτό;

Άλλο παράδειγμα: Πριν μερικές ημέρες προκλήθηκε σάλος για έναν διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα

Ο τελευταίος λέει στον Αλέξη Τσίπρα: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ», είπε.

Με τη γνωστή αμορφωσιά του και αστική… αγένεια που χαρακτηρίζει το χιούμορ του, ο κ. Τσίπρας απαντά: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας ανταπάντησε: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Και ο Πρωθυπουργός επανήλθε με… αφοπλιστική απάντηση: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;».

Τα αποτελέσματα των… μολότοφ τα βλέπουμε κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας αφού προφανώς το σήμα της αριστεράς στους μπαχαλάκηδες ελήφθη. Όταν οι «τρομοκράτες των Εξαρχείων» βαφτίζονται «συλλογικότητες» τότε καταλαβαίνει κανείς που πάει η κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα