Οργή λαού, φωνή θεού

Πριν από λίγες ημέρες, η ναυαρχίδα του… Συριζισμού, η Αυγή δημοσίευσε μια δημοσκόπηση. Δεν ήταν κάποια έρευνα κανενός… βοθροκάναλου, ούτε καμιάς πουλημένης φυλλάδας ιδιοκτήτη – μπετατζή. Ήταν η έρευνα της Public Issue, με την οποία, αν δεν κάνουμε λάθος, είχε σχέσεις ο υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Χρ. Βερναρδάκης.

Το γκάλοπ έλεγε μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων ότι 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα δεν κινείται σε σωστό δρόμο. Μόλις 7% έλεγε ότι πάμε καλά. Επίσης, το 65% των πολιτών πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Συριζοψεκασμένων αδυνάτισε η θέση της χώρας, ενώ μόλις 5% πιστεύει ότι έγινε πιο ισχυρή.

Πριν από ένα χρόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξανά αλλά με τη διαπραγμάτευση να είναι τότε λεβέντικη, πάνω από 8 στους 10 δήλωναν εθνικά υπερήφανοι, ενώ ο Τσίπρας είχε μια πρωτοφανή δημοφιλία, ήτοι 78%. Μάλιστα ο Σαμαράς τότε είχε 70% αρνητικές γνώμες καθώς ο κόσμος πίστευε ότι τα έκανε όλα λάθος και ο Τσίπρας ήρθε περήφανα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ένα χρόνο μετά ο Τσίπρας είναι ουραγός στη δημοφιλία με μόλις 25%, ενώ ο Μητσοτάκης υπερτερεί σε όλες τις ερωτήσεις που γίνονται.

Αν λοιπόν μια «φιλική» έρευνα έχει τόσο καταδικαστικά αποτελέσματα για την κυβέρνηση φανταστείτε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Άλλωστε φαίνεται από το γεγονός ότι όπου πάνε οι Συριζαίοι βουλευτές τρώνε γιούχα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «στρατηγός Σπληνάντερος» κυκλοφορεί με στολή παραλλαγής για να κρύβεται όταν εμφανίζεται σε καμιά… ταβέρνα.

Ύστερα απ’ όλα αυτά που η ίδια η Αυγή δημοσίευσε γεννιέται η απορία τι δεν καταλαβαίνουν στο Μαξίμου. Έχουν τόσο προσκόλληση με την εξουσία που δε βλέπουν ότι ο κόσμος τους διώχνει; Και καλά, αυτοί δεν φεύγουν, αλλά γιατί δεν αλλάζουν πορεία μπας και κερδίσουν κάτι; Μπας και διασωθούν σε βάθος χρόνου;

Απλά γιατί η αλαζονεία, η ημιμάθεια και η έλλειψη τάσης για αυτοκριτική δεν τους αφήνει να δουν ότι καταρρέουν. Είναι μια… κυβέρνηση Μαδούρο που ενώ βλέπει ότι έρχεται το τέλος της αυτή τι κάνει; Καταγγέλλει αόρατους εχθρούς και κάνει την εργάσιμη εβδομάδα δύο ημέρες γιατί δεν έχει ρεύμα και είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας. Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαβάζει τα μηνύματα της κατάρρευσης που έρχεται εντούτοις περί άλλων τυρβάζει. Για παράδειγμα ο Τσίπρας είναι αισιόδοξος για θετικές εξελίξεις και λέει ότι «η Ελλάδα και οι συμμαχίες της είναι για πρώτη φορά τόσο ισχυρές στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η κρίση». Μάλιστα ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με τη διαρροή, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις τόνισε ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται».

Λες και θέλει ο κόσμος να γυρίσουμε στο δραματικό 2015 και ο Τσίπρας έρχεται να μας σώσει ξανά με το στημένο του παιχνίδι.

Η πραγματικότητα, όσο κι αν τη διαστρεβλώσεις, είναι αμείλικτη. Δηλαδή θα σε πάρει από κάτω ό,τι κι αν κάνεις, όσα ψέματα κι αν πεις.

Ο Νικολά Μαδούρο θα πέσει με πάταγο στη Βενεζουέλα. Ο Έλληνας… Μαδούρο θα πέσει ακόμη κι αν συνεχίζει να λέει μπαρούφες για ισχυρή Ελλάδα και δυνατούς συμμάχους. Όσο κι αν παίζει το παιχνίδι της ρήξης με το ΔΝΤ προκειμένου να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.

Οι μεγάλοι πολιτικοί απατεώνες σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον δεύτερο έρχεται η τιμωρία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα