Όμηρος των κορμοράνων ο... μεγαλοεπενδυτής Αλέξης

Η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό επιβεβαιώνει τη θεωρία που λέει ότι η χώρα ζει σε μια παράνοια. Και σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να καταλάβεις αν υπάρχει κυβέρνηση, θεσμοί, συμφωνίες ή αν κάνει κουμάντο μια παρέα. Όποια κι αν είναι αυτή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Οι αρχαιολόγοι, έχοντας την αβάντα του Σκουρλέτη και του Φίλη, αλλά και μεγάλου μέρους του διχασμένου ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξαν τον τζόγο τους, έριξαν τη ζαριά τους. Έχοντας λάβει το μήνυμα από το Μαξίμου, αφενός δεν τράβηξαν το σχοινί, αφετέρου δεν εγκατέλειψαν

τις εμμονές τους.

Δεν πέρασε η πρόταση για να κηρυχθούν 3.000 στρέμματα ως αρχαιολογικός χώρος, αλλά πέρασε μια άλλη πρόταση που μπορεί να τινάξει στον αέρα μια επένδυση η οποία μπορεί να φτάσει σε βάθος χρόνου τα 8 δις ευρώ. Το ΚΑΣ αποφάσισε να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο έκταση 300 στρεμμάτων, όμως, σημασία έχει το που βρίσκεται αυτή η έκταση και πόσο εμποδίζει τους επενδυτές να ξεκινήσουν το έργο. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, η έκταση αυτή έχει χωροθετηθεί ως μέρος στο οποίο θα κατασκευαστούν οι πολυτελείς κατοικίες και το εμπορικό κέντρο. Είναι ένα τμήμα της σύμβασης το οποίο ουσιαστικά θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο έργο καθώς τα έσοδα από την πώληση των κατοικιών θα κατευθυνθούν προς τα άλλα σημεία της έκτασης των 6.000 στρεμμάτων.

Αν ισχύει το σενάριο αυτό τότε πολύ δύσκολα ο επενδυτής, δηλαδή ο Λάτσης, θα δεχθεί να πραγματοποιήσει την επένδυση και όλα θα τιναχθούν στον αέρα. Το ΚΑΣ εν ολίγοις «συμμορφώθηκε» με τις υποδείξεις αλλά… λίγο προκειμένου να μη χάσουν την αξιοπιστία τους και οι αρχαιολόγοι.

Τώρα μένει να δούμε αν ο Τσίπρας θα κάνει την κίνησή του και θα πάρει πάνω του το ξεμπλοκάρισμα του έργου. Γνωρίζοντας, όμως, ότι τα βάζει με μια συντεχνία αλλά και με τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την επένδυση με κανένα τρόπο.

Τα ερωτήματα πολλά. Γιατί το ΚΑΣ θυμήθηκε τώρα ότι υπάρχουν αρχαία; Το Ελληνικό παραδόθηκε στο Δημόσιο πριν από 16 χρόνια και ο διαγωνισμός έγινε πριν από 3,5 χρόνια. Που ήταν τότε όλοι αυτοί; Που ήταν όταν επί δεκαετίες πάνω από τα… αρχαία πετούσαν αεροπλάνα; Και πώς μια περιοχή κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος προτού βρεθούν αρχαία; Έχουν σκάψει, έχουν σκανάρει, έχουν βρει κάτι και γι’ αυτό παίρνουν τέτοιες αποφάσεις; Και πώς η εισήγηση είναι να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος έκταση 3.000 στρεμμάτων, στη συνέχεια πέφτει στα 700 στρέμματα και μετά συμβιβάζονται με 300; Αρχαιολόγοι είναι οι μπακάληδες;

Οι δε οικολόγοι που στέλνουν στο ΣτΕ την υπόθεση, τώρα είδαν δέντρα και κορμοράνους; Τόσα χρόνια που είχε χαθεί το δάσος;

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να αλλάξει, δεν μπορεί να πάει μπροστά. Μια ζωή θα μένει πίσω γιατί συντεχνίες, συλλογικότητες, συνδικαλισταράδες και λοιποί ανόητοι θα κάνουν κουμάντο. Παρακάμπτοντας ακόμη και τις κυβερνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα