Οι επίδοξοι πραξικοπηματίες, δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι!

14:15 7/7/2016 - Πηγή: Antinews

Σοκάρουν μέρα με τη μέρα οι αποκαλύψεις για το σχέδιο Β του Βαρουφάκη και του Γκάλμπρεϊθ, καθώς οι ευθύνες κι άλλων πολιτικών προσώπων είναι δεδομένες και θα πρέπει εδώ και τώρα να αποδοθούν.

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης χθες στη Βουλή. Όμως, ξέχασε ο κύριος υπουργός ότι μαζί με τον Γκάλμπρεϊθ συμμετείχαν σε αποστολές στις Βρυξέλλες για το Eurogroup; Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε έγγραφο που δείχνει ότι και

ο Χουλιαράκης, και ο αμερικανός οικονομολόγος και η Έλενα Παναρίτη και ο Κορεάτης Κιμ Γκλεν αλλά και το «παιδί» του Δραγασάκη στο Μαξίμου ο κ. Δημήτρης Λιάκος, ήταν στην αποστολή με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη στις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015, για το έκτακτο Eurogroup. Οι ίδιοι όμως κλήθηκαν και για να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και για να συμμετάσχουν στο Eurogroup και το Ecofin που έγιναν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Δεν τον ήξεραν λοιπόν τον Γκάλμπρεϊθ στην κυβέρνηση ή έπαθαν αμνησία μπροστά στις αποκαλύψεις;

Είπε ο Χουλιαράκης ότι δεν είχε κανένα θεσμικό ρόλο. Τότε τι έκανε εκεί; Ήταν απλά σύμβουλος του τεράστιου οικονομολόγου Βαρουφάκη; Τον πλήρωνε κανείς και πόσα; Ακόμη και αμισθί να ήταν ποιος πλήρωνε τα έξοδα διαμονής του και τα αεροπορικά εισιτήρια;

Ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν έχει θιγεί είναι αν αυτός ο «άτυπος» και «εξωθεσμικός» σύμβουλος είχε πρόσβαση σε πολύ σημαντικές συνομιλίες. Αν γνώριζε μυστικά των διαπραγματεύσεων κι αν είχε γνώση ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων. Σύμφωνα με το βιβλίο του ο Γκάλμπρεϊθ ομολογεί ότι με συνεχή e-mail ενημέρωνε αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης για τα όσα γίνονταν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ενημέρωνε την καλή του φίλη, αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Σάρα Μπλουμ Ράσκιν. «Είμαστε φίλοι πάνω από 30 χρόνια και προσπάθησα να την κρατώ ενήμερη αυτήν και άλλους αξιωματούχους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα», τονίζει ο αμερικανός οικονομολόγος.

Δηλαδή ο Γκάλμπρεϊθ που είχε πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, που ήταν κολλητός με τον Βαρουφάκη, που έπαιρνε μέρος σε αποστολές στο Eurogroup και σε Συνόδους Κορυφής και προφανώς γνώριζε πολλά, ενημέρωνε και την Ουάσιγκτον. Της έλεγε πώς πάνε οι διαπραγματεύσεις, ότι η Αθήνα αδυνατεί να καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ, τι σκέφτεται ο έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Να μαθαίνει από πρώτο χέρι για τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης ένα από τα μέλη της τρόικας! Και ύστερα μας έλεγαν ότι έκρυβαν τα κινητά τηλέφωνα στο ψυγείο για να μην τους εντοπίσουν.

Άραγε ο Αλέξης Τσίπρας που κάνει ακόμη τον… Κινέζο, ήξερε για όλα αυτά; Για τις ενημερώσεις στους Αμερικανούς και τι έκανε;

Υπάρχει κι ένα μείζον θέμα, επίσης, που αγγίζει τον υπουργό Άμυνας, σύντροφο «στρατηγό ακομβίωτο». Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, σε μια έξαρση… στρατιωτικού φρονήματος είχε μιλήσει για έλεγχο της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας από τον στρατό, κατά παράβαση του Συντάγματος που λέει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν από εξωτερικούς κινδύνους και η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για το εσωτερικό.

Στις 2 Ιουλίου του 2015 ο Τσίπρας πάει στο Πεντάγωνο σε μια ξαφνική συνάντηση με τον Καμμένο, λίγο πριν το δημοψήφισμα και τότε όλοι παγώνουν. Το ερώτημα είναι ένα λοιπόν: Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε ή όχι ότι το σχέδιο Βαρουφάκη – Γκάλμπρεϊθ προέβλεπε και έξοδο του στρατού στους δρόμους για να προσέχουν προφανώς τις τράπεζες από εξοργισμένους πολίτες που θα έχαναν τα λεφτά τους; Η απάντηση είναι αυτονόητη. Και ο υπουργός Άμυνας γνώριζε για το «ψεκασμένο» σχέδιο και προφανώς του άρεσε η ιδέα να ηγείται του… επαναστατικού στρατού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συμπέρασμα: Όσο κι αν κάνουν ότι δεν ξέρουν ποιος είναι ο Βαρουφάκης και ποιος ο αμερικανός οικονομολόγος ο κόσμος δεν τους πιστεύει. Ειδικά ο Τσίπρας και το επιτελείο του στο Μαξίμου αλλά και το συνεταιράκι του στην κυβέρνηση. Επιτέλους, κάποια στιγμή πρέπει να παρέμβει ένας εισαγγελέας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα