Οι δύο... Ελλάδες

Τα ρεπορτάζ των ημερών είναι γνωστά. Πόσο κάνει το αρνάκι, πόσο το γουρουνάκι, πόσο η γαλοπούλα και πόσο το κοτόπουλο. Ο κόσμος βλέπει αλλά δεν αγοράζει, φέτος οι… γυναίκες με τα μαύρα τζιπ που μοίραζαν τρόφιμα και λεφτά (έτσι λέει ο αστικός μύθος) δεν εμφανίστηκαν στην κεντρική αγορά και όλο και περισσότεροι πολίτες θα περάσουν μαύρα Χριστούγεννα.

Εκατομμύρια άνεργοι θα την βγάλουν δύσκολα αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν πληρωθεί πέντε και έξι μήνες θα ζουν με δυσκολία. Άλλωστε, γι’ αυτούς δεν περίσσεψε από το πλεόνασμα…

Από την άλλη διαβάζουμε και τα διαφορετικά ρεπορτάζ. Η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς ξεπέρασε το 80%. Αράχοβα, γενικά Παρνασσός, Καρπενήσι, Κορινθία «βουλιάζουν» από κόσμο.

Όσοι έμειναν στην Αθήνα κλείνουν για τις γιορτινές ημέρες στα κέντρα διασκέδασης. Διαβάζουμε:

Ρουβάς – Πάολα: 170 ευρώ το μπουκάλι για τέσσερα άτομα, αλλά την παραμονή Πρωτοχρονιάς έως και 100 ευρώ το άτομο.

Νατάσα Θεοδωρίδου: 150 ευρώ το μπουκάλι αλλά και φοιτητικό 130 ευρώ για έξι άτομα.

Πάριος – Βιτάλη 160 ευρώ στην υγεία του Τζόνι Γουόκερ, ενώ Φουρέιρα και Αργυρός που έχουν σουξέ το κόστος είναι:

Παραμονή Χριστουγέννων 160 - 180 ευρώ ανά 4 άτομα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 210 ευρώ ανά 4 άτομα.

Νικος Οικονομόπουλος & Στέλιος Ρόκκος:

Παραμονή Χριστουγέννων 170 - 180 ευρώ ανά 4 άτομα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ξεκινάει από 240 ευρώ η φιάλη!

Νίκος Βέρτης:

Παραμονή Χριστουγέννων 170 - 190 ευρώ ανά 4 άτομα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 190 + 15 ευρώ ποικιλία αλλαντικών

Πέγκυ Ζήνα:

Παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς 190 ευρώ ανά 4 άτομα.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες πρέπει να βάλεις μέσο για να κλείσεις τραπέζι. Είναι οι δύο Ελλάδες. Η μία που βολεύεται με τον μποναμά του Αλέξη και παίρνει και κάτι για τα εγγόνια. Αυτή που θα φάει κοτόπουλο γεμιστό αντί για γαλοπούλα, αυτή που θα φτιάξει τσουρέκι σπίτι και δεν θα πάρει με 15 ευρώ το ένα. Αυτή που θα μαζέψει τους φίλους και συγγενείς και θα περάσουν φτωχικά… πλην τίμια.

Είναι και η άλλη. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποι θα πάνε και θα πληρώσουν 300 ευρώ τη βραδιά στα σαλέ της χώρας και 200 ευρώ για ένα μπουκάλι «πειραγμένο» ουίσκι. Θυμίζοντας ότι υπάρχει και άλλη Ελλάδα που δεν έχει πειραχθεί καθόλου από την κρίση. Που έχει «μαύρα» στο στρώμα και τα δίνει για να περάσει καλά. Ή κάποιοι που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους στην επιχείρησή τους για να πάνε να φάνε… φουά γκρα και να χορέψουν το ταγκό των Χριστουγέννων.

Θα πει κανείς: Μα και όταν η χώρα δεν ήταν σε μνημόνια πάλι δεν υπήρχαν δύο Ελλάδες. Πάλι δεν υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί; Υπήρχαν ναι, αλλά μετά από 6 χρόνια βαθιάς κρίσης, δυστυχίας και απαισιοδοξίας για το μέλλον θα περίμενε κανείς να είναι διαφορετική η Ελλάδα. Όμως, πάντα θα υπάρχουν οι προκλητικοί, οι δήθεν και οι έχοντες χωρίς να νοιάζονται για εκείνους που δεν έχουν. Και που ποτέ δεν θα θελήσουν να μοιραστούν. Κάτι τέτοια βλέπει ο Σόιμπλε και θέλει να μας στείλει στον αγύριστο.

Αλλά όπως λένε και οι Έλληνες... Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, έστω κι αν είναι κιτς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα