Οι διώκτες της Siemens έγιναν υπερασπιστές της

Αν ξέραμε ότι απευθυνόμαστε σε σοβαρούς ανθρώπους που έχουν τη στοιχειώδη τσίπ(ρ)α να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγγνώμη θα τους λέγαμε ξεκάθαρα: «Άθλιοι συκοφάντες, ζητήστε συγγνώμη από τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα».

Όμως, δεν έχουμε αυταπάτες. Από τους Καρανίκες της Αριστεράς δεν μπορείς να περιμένεις τίποτε περισσότερο από μια κωλοτούμπα σιωπηρή.

Ο λόγος για την υπόθεση της Siemens και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε κάνει η κυβέρνηση

της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ώστε να κλείσει η υπόθεση. Εκείνος ο συμβιβασμός, η συμφωνία που φέρει την υπογραφή του Σαμαρά και του Στουρνάρα είχε κριθεί επωφελής για τη χώρα, αποτέλεσε όμως ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του Τσίπρα για να χτυπήσει εκείνη την κυβέρνηση.

Είναι 2012 και στη Βουλή γίνεται χαμός όταν ο νυν πρωθυπουργός της απάτης και της αυταπάτης επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης κι ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψής του. Ο Τσίπρας λέει μεταξύ άλλων ακατάληπτων: «Δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφιβολία, πως τη χώρα πτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκομένων, που αφού ξεκοκάλισε το δημόσιο πλούτο, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει εξ ονόματος του ελληνικού λαού».

Ήταν η εποχή της τζάμπα μαγκιάς, τότε που ο Τσίπρας δεν ήταν το γιουσουφάκι της Μέρκελ αλλά ο καταληψίας που ερχόταν να ξεβρομίσει τον τόπο.

Από τότε κύλησε πολύς χρόνος και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση απείλησαν μέχρι και με βίαιη προσαγωγή του Στουρνάρα. Θα θυμάστε την ανεξέλεγκτη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει το σόου της, ένα βήμα πριν από την αναπόδραστη πορεία προς την τρέλα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων επανέφερε πολλές φορές το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τηSiemens κάθε φορά που ήταν στριμωγμένη κι έπρεπε να ξεφύγει. Ουκ ολίγα στελέχη, στημένα από το Μαξίμου, έκαναν επίθεση στον Στουρνάρα για εκείνη τη συμφωνία, ωστόσο, όταν η απάντηση ήταν «μα είστε κυβέρνηση. Γιατί ο Τσακαλώτος δεν αμφισβητεί τη συμφωνία, να καταργήσει το νόμο αν δεν είναι επωφελής και να κάνει ο ίδιος συμφωνία;», η κυβέρνηση έκανε ότι δεν άκουγε.

Έρχεται, λοιπόν, προχθές ο υπουργός Οικονομικών σε… άπταιστα ελληνικά και παραδέχεται ότι εκείνη η συμφωνία τελικά ήταν καλή. Βεβαίως, όπως προείπαμε, δεν έχει φιλότιμο ή κοχόνες να ζητήσει συγγνώμη. Σε ερώτηση του βουλευτή Γ. Αμυρά σχετικά με εκείνον τον συμβιβασμό ο Τσακαλώτος τόνισε ότι η Siemens έχει τηρήσει όλους τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού που συμφώνησε με το ελληνικό Δημόσιο. Ανέφερε ότι η Siemens έχει διαγράψει το ποσό των 80 εκατ. ευρώ που ήταν εισπρακτέες απαιτήσεις από φορείς του ελληνικού Δημοσίου, ενώ αντιστοίχως προχώρησε στην απόδοση του ποσού των 90 εκατ. ευρώ για υποστήριξη φορέων του ελληνικού Δημοσίου.

Ακόμη, ανέφερε ότι, με βάση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα μείνει στην Ελλάδα και ότι θα κάνει επενδύσεις και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας.

Μετά τις αναφορές Τσακαλώτου, ο Γιώργος Αμυράς, ενθυμούμενος εκείνη την παλαιότερη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς τον Γιάννη Στουρνάρα, ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο εάν φοβάται μήπως βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και απιστία, επειδή υπηρέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.
Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Αν μου συμβεί οποιαδήποτε δικαστική εμπλοκή, θα έχω συνήγορό μου και δικηγόρο μου τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος θα με υποστηρίξει και σε περίπτωση μήνυσης και σε περίπτωση αγωγής από οποιονδήποτε κι αν αυτές προέρχονται».

Τι άλλο, λοιπόν, να πει κανείς. Εκτός ίσως από το γεγονός ότι αν βρεθεί κατηγορούμενος ο Τσακαλώτος καλύτερα να μην πάρει συνήγορο τον Κοντονή. Είναι ικανός αυτός να τον στείλει στα… γκουλάγκ του πρώην σοσιαλιστικού παράδεισου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα