Όχι άλλος τρομοκρατικός μανδύας στα πραγματικά προβλήματα

Όσο η… Κουφοντινιάδα συνεχίζεται, μαζί της συνεχίζεται και η ζωή. Κι όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, ο αποπροσανατολισμός είναι στρατηγική της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας και η παρέα του συνεχίζουν να το απολαμβάνουν, το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Και κυρίως τα μίντια που ασχολούνται με τον Φαρμακοχέρη την ώρα που κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας μπορούν να αλλάξουν τον ρου της χώρας.

Για παράδειγμα τι πρέπει να πούμε για το Ελληνικό και την ανακοίνωση της εταιρείας που θα κάνει την επένδυση και που είναι έτοιμη να τα

βροντήξει; Η Lamda Development θέτει θέμα εμπιστοσύνης με το ελληνικό δημόσιο κάνοντας λόγο για συνεχή έγερση εμποδίων, κλίμα αέναης και ανολοκλήρωτης διαπραγμάτευσης και συνεχή ανατροπή του συμφωνηθέντος και κυρωθέντος από τη Βουλή πλαισίου για την επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Lamda Development επισημαίνει ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να απαιτήσει από την πολιτεία την προσήλωση στα συμβατικά κείμενα που έχει υπογράψει με την κοινοπραξία, καθώς αυτό αποτελεί τη μόνη ασφαλή οδό για την έναρξη του έργου.

Η εταιρεία μιλά επίσης για συνεχείς ανατροπές και ανακολουθίες, καθώς και συνεχή έγερση νέων εμποδίων που διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης και προκαλούν έντονο προβληματισμό για τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης, την ώρα μάλιστα που η ελληνική πολιτεία σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσει πόσο κρίσιμη και αδιαμφισβήτητη είναι η υλοποίησή της.

Κι όλα αυτά ενώ οι Σκουριές… σκουριάζουν και καμιά σοβαρή επένδυση δεν έρχεται στην Ελλάδα του success story του κ. Τσίπρα.

Όμως, και τι να πούμε για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη; Τις ρίχνει στο 1,6% από 2,1% τον Μάιο και από 2,6% αν θυμόμαστε που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Ποιος θα πληρώσει άραγε το μάρμαρο περίπου 1,7 δις ευρώ; Το μέρισμα που θα μοιράζει τα Χριστούγεννα; Αυτά είναι πραγματικά ζητήματα κι όχι ο Κουφοντίνας.

Η αλήθεια είναι ότι η άδεια που πήρε ήταν μια είδηση. Όχι όμως αυτή η υστερία. Πέσαμε στην παγίδα του Τσιπρα και του Καμμένου που έχει θέματα με τα οπλικά συστήματα αλλά εμείς τρέχουμε για τα… 45άρια του Κουφοντίνα.

Τα μίντια ηρωοποιούν τον τρομοκράτη, τον κατά συρροή δολοφόνο. Και τον κάνουν και συμπαθή σε γενιές που δεν γνωρίζουν τι έχει κάνει και πώς. Όταν τον ακολουθούμε στην ταβέρνα, στην καφετέρια, στα μελίσσια, τι φοράει, τι πίνει απλά κάνουμε την τρομοκρατία life style. Και την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι. Όχι, λοιπόν, άλλος τρομοκρατικός μανδύας στα πραγματικά προβλήματα. Ας δούμε το δάσος κι όχι το δέντρο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα