Ο Τσίπρας στην Σαντορίνη αντί για νοσοκομείο εγκαινίασε… «ελικοδρόμιο»

«Σήμερα ερχόμαστε να εγκαινιάσουμε ένα πραγματικό στολίδι, το οποίο από τη Δευτέρα (σ.σ. 18 Ιουλίου) θα δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο στους πολίτες της Σαντορίνης και των γύρω νησιών να έχουν περίθαλψη υψηλού επιπέδου, αλλά και στους επισκέπτες σας». Αυτά είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο νησί της Σαντορίνης, εγκαινιάζοντας το νέο νοσοκομείο.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα όποιος χρειάζεται χειρουργείο ή κάτι πιο περίπλοκο πέρα από ιατρική εξέταση και συνταγογράφηση φαρμάκων δεν μπορεί να το

κάνει. Μετά την έγκυο γυναίκα που «εστάλη» στην Κρήτη για να γεννήσει, χθες μεταφέρθηκαν ακόμη δύο ασθενείς από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο, με διπλή αεροδιακομιδή.

Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος άνδρας, με ορθοπαιδικά τραύματα, μετά από τροχαίο ατύχημα, και ένας 70χρονος με καρδιολογικό πρόβλημα -πιθανόν έμφραγμα- μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και από εκεί, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο της πόλης.

Το νοσοκομείο, παρά τις φιέστες της κυβέρνησης, λειτουργεί στην ουσία ως ένα ενισχυμένο Κέντρο Υγείας. Αυτή τη στιγμή δηλαδή οι ασθενείς εξυπηρετούνται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) δεν μπορεί να γίνει ακόμη και η πιο απλή χειρουργική επέμβαση, καθώς εάν υπάρξει επιπλοκή δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί με το υπάρχον προσωπικό και με κλειστές ακόμη τις κλινικές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει ένα πρόβλημα με τα… κλιματιστικά για αυτό και τα χειρουργεία δεν μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν.

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που μια γυναίκα θέλει να γεννήσει. Το νοσοκομείο διαθέτει μια γυναικολόγο, ωστόσο, δεν διαθέτει Νεογνολογικό Τμήμα, επομένως εάν χρειαστεί κάτι ένα νεογέννητο επίσης δεν γίνεται να του το παρέχουν. Μέχρι πρότινος, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, ενώ μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται και με τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εκδοθούν ελλείψει μηχανοργάνωσης.

«Ελπίζουμε να ισχύσει αυτό που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Τέλος, του χρόνου να είναι όλα έτοιμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» οι κάτοικοι της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νοσοκομείο διαθέτει περίπου 125 άτομα συνολικό προσωπικό, και περίπου 25-27 γιατρούς, μαζί με εκείνους που μεταφέρονται από το Κέντρο Υγείας. Οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν από την αρχική προκήρυξη (185 θέσεις) της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) επαναπροκηρύχθηκαν. Βέβαια, οι συμβάσεις είναι ενός έτους, με αμοιβές 800 ευρώ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γεγονός που δεν αποτελεί κίνητρο.

ΕΚΑΒ Χαλκιδικής

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας επικαλείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Χαλκιδικής τα Σαββατοκύριακα και εκεί αποδίδει τις καθυστερήσεις στις επίγειες διακομιδές ασθενών! «Το χρόνιο αυτό πρόβλημα έρχεται να αντιμετωπίσει η συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο διέθεσε στο ΕΚΑΒ ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), για το σκοπό αυτό», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Το ελικόπτερο θα καλύπτει τις αεροδιακομιδές της Χαλκιδικής και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα