Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά: Πιθανή η κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Σε νέες απειλές κατά της Ε.Ε. προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο «διαμήνυσε» ότι η κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι πλέον πιθανή.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι στο σημείο που έχουν φτάσει σήμερα οι εξελίξεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης η ακύρωση της συμφωνίας είναι πιθανή.

Ισχυρίστηκε δε, ότι η Ένωση έχει θέσει την Άγκυρα «σε καθεστώς αναμονής». «Η υπομονή μας δεν είναι δίχως όρια» φέρεται

να είπε ο κ. Τσαβούσογλου, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες τότε θα πραγματοποιηθούν «βήματα» για τη συμφωνία της μετανάστευσης.

«Η συμφωνία προέβλεπε τα εξής: Μετανάστευση, επανεισδοχή και κατάργηση θεώρησης... Εμείς εφαρμόσαμε τις ρήτρες της συμφωνίας για την μετανάστευση. Τηρήσαμε τις πρόνοιες της. Η Ευρώπη να μην μας κρατά σε αναμονή στο ζήτημα των θεωρήσεων. Διαφορετικά θα πράξουμε ό,τι πρέπει να γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας μια θέση που έχει εκφράσει στο παρελθόν τόσο ο «σουλτάνος» Ερντογάν όσο και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα