Ο... παράδεισος της Βενεζουέλας μπορεί να κρύβει πολλά και για την Ελλάδα

Στη Βενεζουέλα γίνεται χαμός. Το τελευταίο σοσιαλιστικό – παρανοϊκό καθεστώς (ίσως μαζί με την Κούβα) κάποια στιγμή θα καταρρεύσει υπό το βάρος των διαδηλώσεων, των δολοφονιών, της πείνας και της εξαθλίωσης. Η τελευταία αριστερή αυταπάτη του Τσίπρα και της παρέας του θα χαθεί και θα μείνει στον πρωθυπουργό μας ο Σόιμπλε και η Μέρκελ που πλέον είναι έξυπνοι και συμπαθητικοί. Η στροφή

έχει ολοκληρωθεί, όμως, το παρελθόν δεν σβήνεται και κυνηγάει αυτούς που έχουν κάτι να κρύψουν. Η Βενεζουέλα, το πρότυπο πολλών αριστερών στην Ελλάδα είναι υπό διάλυση. Ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μαδούρο, ακόμη και τώρα που έχουν αποκαλυφθεί οι δολοφονίες, οι διώξεις, η δραματική κατάσταση που επικρατεί.

Γιατί άραγε να αισθάνονται την ανάγκη στον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν ένα δημοκρατικά εκλεγμένο δικτάτορα ο οποίος όμως δεν εγκαταλείπει την εξουσία; Γιατί η κυβέρνηση που κόπτεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε τελειωμένου μπαχαλάκη να μη βγάζει έστω μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας των δολοφονιών κι αντιθέτως να μιλούν στην αριστερά για πραξικόπημα της δεξιάς στη Βενεζουέλα προκειμένου να ρίξουν τον Μαδούρο;

Η μία απάντηση είναι ότι αισθάνονται ακόμη κοντά σ’ αυτό το σύστημα, δεν έχουν αποβάλλει την σοσιαλιστική τους ταυτότητα. Πιστεύουν ακόμη προφανώς ότι ένας άλλος κόσμος, σοσιαλιστικός μπορεί να ανατείλει από τη Νότια Αμερική. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τσίπρας δεν είπε μέσα στη Βουλή «μακάρι η Ελλάδα να γινόταν Αργεντινή;». Εδώ ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσκαλέσει την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Κίρχνερ, που είναι έτοιμη να πάει φυλακή για ρεμούλες.

Η άλλη απάντηση, όμως, στο ερώτημα γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του τρέμουν μη τυχόν και πέσει το καθεστώς Μαδούρο, είναι μήπως υπάρχουν σκελετοί στη ντουλάπα που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα βγουν στο φως. Αν π.χ. με τη διάλυση του καθεστώτος αποκαλυφθούν παράνομες χρηματοδοτήσεις τι θα γίνει; Αν αποκαλυφθούν μαύρα ταμεία και εξωχώριες… αριστερής προέλευσης εταιρείες μήπως προκληθεί κανένας σεισμός και στην Ελλάδα; Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα περίεργα ταξίδια και τις αγαστές σχέσεις με το καθεστώς. Ούτε τον Παππά με τους εξωχώριους φίλους του, ούτε την Αυγή που ακόμη δεν έχουμε μάθει γιατί έχει μέτοχο υπεράκτια εταιρεία.

Επειδή μαθαίνουμε ότι έχει αρχίσει το ψάξιμο για διάφορες διαδρομές χρήματος και λογαριασμούς, για πληρωμές που δεν δικαιολογούνται, εικάζουμε ότι ο... παράδεισος της Βενεζουέλας μπορεί να κρύβει πολλά και για την Ελλάδα.

Εκτός κι αν η απάντηση είναι ότι πράγματι ο Τσίπρας πιστεύει στο μοντέλο οικονομίας και κοινωνίας της Βενεζουέλας και θέλει να το εφαρμόσει και στην Ελλάδα. Μόνο που κάπως ξέφυγε η κατάσταση με τον πληθωρισμό στο 700% και τις τεράστιες ελλείψεις και γι’ αυτό ο Αλέξης προσδένεται στον γαλλογερμανικό άξονα.

Όπως και να έχει, περιμένουμε με αγωνία την κατάρρευση του καθεστώτος στη Βενεζουέλα γιατί τότε θα μπορεί να μπει ταφόπλακα στους ψευτοαριστερούς που μας κυβερνούν και στηρίζουν ακόμη τον δολοφόνο Μαδούρο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα