Ο Παππάς, ο Καμμένος, ο Καλογρίτσας και το... δούλεμα με τις άδειες

«Καλώ οποιονδήποτε να μου δείξει πως και εάν η πολιτική ηγεσία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου».

Ποιος τα λέει όλα αυτά για τις τηλεοπτικές άδειες; Μήπως ο Πάνος Καμμένος; Όχι βέβαια, αυτός μόλις προχθές κατήγγειλε τον Καλογρίτσα για «μαύρο χρήμα».

Αυτά τα λέει ο… ουσιαστικός κυβερνήτης της χώρας, ο «κολλητός» του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς το κυβερνητικό συνεταιράκι, τον υπουργό Άμυνας.

Να θυμίσουμε ότι ο

γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, κάλεσε τον Καμμένο αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει ενώ ο Δ. Βίτσας είπε ότι ο κ. Καμμένος είναι χρόνια στην πολιτική και ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι… κάτι παίζεται.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι σαφές. Ποιος υπουργός έχει δίκιο; Ο Καμμένος που υποστηρίζει ότι ο Καλογρίτσας στηρίζει ρεπορτάζ εναντίον του για να πάρει κανάλι ή μήπως ο Παππάς που λέει ότι η διαδικασία είναι διάφανη;

Γιατί ο κ. Παππάς δεν καλεί τον υπουργό Άμυνας να τον ρωτήσει τι υπονοεί; Κι αν έχει πράγματι στοιχεία να τα καταθέσει πριν γίνει ο διαγωνισμός;

Η πρωτοφανής παρέμβαση του Καμμένου κατά του κουμπάρου του Χρήστου Καλογρίτσα μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους. Όπως π.χ. ότι γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Για να βγει και να πει μετά ο ακομβίωτος στρατηγός ότι «δεν φταίω εγώ που πήρε άδεια. Παρ’ ότι ήταν κουμπάρος μου τον κατήγγειλα αλλά άλλοι του έδωσαν κανάλι». Έτσι θα βγει κι από πάνω ο Καμμένος, θα βγει και «καθαρός», θα έχει βγάλει την ουρά του απ’ έξω από αυτό το στημένο παιχνίδι.

Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι υπάρχει πράγματι πολύ βρομιά πίσω από τη διαδικασία. Μια βρομιά που μπορεί να την ξέρει και ο Καμμένος και πολλοί άλλοι αλλά δεν την αποκαλύπτουν.

Γιατί, αν ισχύουν όλα αυτά, ο Παππάς δεν αποκαλύπτει τι συμβαίνει; Γιατί συνεχίζει έναν διαγωνισμό με συγκεκριμένους υποψήφιους αν έχει στοιχεία για πράγματα που είναι παράνομα; Αυτό και μόνο δεν παραβιάζει τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας της διαδικασίας;

Αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Αν η παρέμβαση Καμμένου έγινε εν αγνοία του Μαξίμου τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον κυβερνητικό συνασπισμό και είναι θρυαλλίδα εξελίξεων μέσα στον χειμώνα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κι άλλοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα.

Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Παππάς και ειδικά ο Καμμένος είναι πολιτικοί αριβίστες και ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα όσα έγιναν είναι για «ξεκάρφωμα». Και θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ ή κατά του εν λόγω επιχειρηματία. Υπέρ γιατί με αστήρικτες κατηγορίες μόνο δημοσιότητα μπορεί να του δώσει ενόψει της Τρίτης. Άλλωστε για την κυβέρνηση αυτό που μετρά είναι το… πορτοφόλι.

Κατά διότι πριμοδοτούνται άλλοι υποψήφιοι. Μην ξεχνάμε ότι ένα σχήμα που κατεβαίνει είναι γεμάτο με… ανεξάρτητους ψεκασμένους.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα