Ο Ομπάμα διατάζει την NSA να σταματήσει τις υποκλοπές σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Εντολή στην NSA να σταματήσει τις υποκλοπές στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να δείξει τις καλές προθέσεις του Λευκού Οίκου.

Η παρακολούθηση των κεντρικών γραφείων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

στην Ουάσινγκτον αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, μετά και την αποκάλυψη για τη διαρροή χιλιάδων προσωπικών δεδομένων.

Όπως αναφέρει το Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διεξάγουν ηλεκτρονική παρακολούθηση με στόχο τις έδρες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον».

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν διευκρίνισε εάν η NSA παρακολουθούσε τους δύο οργανισμούς στο παρελθόν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου, ο Ομπάμα διέταξε τις τελευταίες εβδομάδες να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές, περίπου την ίδια χρονική περίοδο που έδωσε εντολή στην NSA να περιορίσει τις υποκλοπές στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, παραδέχτηκε ότι ορισμένα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης δεδομένων ήταν «παρατραβηγμένα». Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ο Κέρι υπερασπίστηκε ότι η κατασκοπεία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν περιορισμοί.

businessinsider

Keywords
Τυχαία Θέματα