Ο Καμμένος φίλος της Γαλλίας και του… Σαρκοζί

Για σημαντικές αμυντικές μπίζνες με τη Γαλλία μίλησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, κ. Le Drian, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρώτου στο αεροπορικό σαλόνι Le Bourget. Είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, ότι «η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό». Ως γνωστόν, στην ΕΑΒ «τρέχει» μια ακόμη συμπαραγωγή, με την αμερικανική, Lockheed Martin, για δομικά τμήματα του αεροσκάφους, C-130J Super Hercules. Η ΕΑΒ έχει και την δουλειά, με την ίδια αμερικανική εταιρεία, για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, P-3 Orion. Ένα ακριβό έργο που συγκέντρωσε τα βέλη της αντιπολίτευσης.

Κατ’ αρχήν, να δούμε εάν θα τρέξει κάποιο πρόγραμμα συμπαραγωγής γαλλικών αεροσκαφών. Διότι τόσα έχουμε ακούσει από τον κ.Καμμένο, ακόμα και για μεταφορά μέρους της βάσης της Σούδας στην Κάρπαθο, και απειροελάχιστα έχουμε δει να γίνονται πράξη. Εξίσου ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τι είδους αεροσκάφη θα είναι, και ποιες ελληνικές και ξένες ιδιωτικές εταιρείες θα πάρουν μέρος σε αυτά τα –επί χάρτου, προς το παρών- προγράμματα.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Καμμένος εδώ και μήνες έχει βγει στα κεραμίδια και «πυροβολεί», όχι γενικώς τους Γάλλους και τις πολεμικές βιομηχανίες τους, αλλά την προμήθεια του γαλλικού ελικοπτέρου NH-90, και μέσω αυτού, βεβαίως, τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία, Έλληνα μεσολαβητή. Επίσης, έχει δώσει εντολή να μην παραληφθούν τα υπόλοιπα από τα ελικόπτερα που στέλνουν οι Γάλλοι (!). «Υπάρχει μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου, όπως τα ελικόπτερα NΗ-90, και παράλληλα πολλά από τα συστήματα είναι καθηλωμένα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η διαθεσιμότητα του ΝΑΤΟ», είπε. Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στη θάλασσα αλλά και στον αέρα». Για να δούμε λοιπόν, τι θα γίνει με τη συντήρηση (και εκσυγχρονισμό (!) που ζητάει το ΓΕΑ) για τα Mirage, τι θα γίνει με τα ΝΗ-90, και τα υπόλοιπα πολλά γαλλικά οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ελλάδα; Και το κυριότερο, πως θα πληρώσει η χώρα μας για όλα αυτά;

Όμως -προς Θεού!- άλλο τα NH-90 και άλλο η Γαλλία, για τον κ.Καμμένο. «Με τη Γαλλία έχω πολύ καλές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο ίδιος σε πολλοστή συνέντευξή του, σε συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο. «Εδώ έχω σπουδάσει. Έχω πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και με Γάλλους πολιτικούς». Τις φιλικές διαθέσεις του κ.Καμμένου απέναντι στη Γαλλία, αλλά και στον Δεξιό, Νικολά Σαρκοζί, τις γνωρίζουν άπαντες οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Το 2007, άλλωστε, με αριθμό μητρώου 26883, ιδρύθηκε το σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιο Σωματείο φίλων του Σαρκοζί». Σκοποί του, όπως περιγράφονταν στο καταστατικό του, ήταν «η καλλιέργεια και σύσφιγξη σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του σωματείου αφενός και αφετέρου μεταξύ αυτών και του Νικολά Σαρκοζί». Επίσης, «η συνεργασία με το γαλλικό πολιτικό κόμμα UMP (σ.σ. το Δεξιό κόμμα του Δεξιού Σαρκοζί)». Εφηβικές αμαρτίες, θα πει κανείς. Τώρα, ο τότε Νεοδημοκράτης, Πάνος Καμμένος, ωρίμασε, και συνεργάζεται με την Αριστερά, και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των 34 ιδρυτικών μελών του σωματείου, τότε, εκτός του κ.Καμμένου, ήταν ο γνωστός αντιπρόσωπος γαλλικών αυτοκινήτων, Ιωάννης Συγγελίδης, ο αντιπρόσωπος γαλλικών οπλικών συστημάτων, Χρήστος Χούμπαυλης, καθώς και ο επίσημος εκπρόσωπος της γαλλικής αεροπορικής - αμυντικής βιομηχανίας, Dassault στην Ελλάδα, Γάλλος Henry Le Rοy.

Διαβάστε όμως, τα άκρως διαφωτιστικά δημοσιεύματα του Antinews και άλλων ΜΜΕ που γίνονταν ήδη από το 2008 για όλα αυτά (Ο φίλος του φίλου και οι Έλληνες φίλοι του Σαρκοζί και Οι Έλληνες «φίλοι του Σαρκοζί» είναι καλοί στις αερομαχίες).

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα