Ο φιλόσοφος της συμφοράς, ο Τσίπρας και ο Τραμπ

Τον θυμάστε έναν φιλόσοφο της συμφοράς που ορκιζόταν στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα; Έναν αριστεριστή της πλάκας που μας είχε κουβαληθεί και εδώ. Ονόματι Σλαβόι Ζίζεκ ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι αν ήταν Αμερικανός θα ψήφιζε Ντόναλντ Τραμπ. Ποιος; Ο αριστερός φίλος του Τσίπρα.

Ο Ζίζεκ δηλώνει, φυσικά, τρομοκρατημένος κι απ' τους δύο υποψήφιους. Αλλά πιστεύει ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι η Χίλαρι,

λόγω των διασυνδέσεών της με τη Wall Street και τον μανδύα του προοδευτισμού που φορά. Ενώ αν εκλεγεί ο Τραμπ, λέει ο Ζίζεκ, τότε το σύστημα θα καταρρεύσει και τα δύο κόμματα, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί, θα πρέπει να καθίσουν να σκεφτούν και να επανεφεύρουν εαυτούς, να επαναπροσδιοριστούν κι ίσως προκύψει κάτι θετικό απ' όλο αυτό.

Αν είναι καλύτερη η διαπλεκόμενη Χίλαρι ή ο υποστηριζόμενος από την Κου Κλουξ Κλαν, Τραμπ, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αλλά να ψηφίζει ο Ζίζεκ έναν ακραίο τι άλλο να πούμε; Ότι στήριξε και τον Αλέξη Τσίπρα φυσικά.

Να θυμηθούμε μόνο τι είχε πει για το... πουλέν της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δική μου άποψη το δημοκρατικό μέλλον πρέπει να έχει ως εξής: όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ».

Άρα λοιπόν ο υποστηρικτής των γκουλάγκ καλά κάνει και στηρίζει Τραμπ. Άλλωστε η ακροαριστερά είναι το ίδιο φασιστική με την ακροδεξιά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα