Ο δρόμος προς την κόλαση έχει ανοίξει

08:08 1/5/2017 - Πηγή: Antinews

Μια ματιά αν ρίξει κανείς στα social media θα διαπιστώσει την άνοδο του κόμματος της δραχμής. Ουσιαστικά των λαϊκιστών που παίζουν την τύχη της χώρας στα ζάρια και ρίχνουν νερό στο κρασί των επιχειρηματιών με τα θαλασσοδάνεια κι εκείνων που θα αγοράσουν μπιρ παρά την Ελλάδα αν γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα.

Το τι σημαίνει

για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ξανά. Δύο μόνο λέξεις: «Εθνική τραγωδία». Τεραστίων διαστάσεων, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να το υποβαθμίσουν και να κρύψουν την αλήθεια.

Οι εκλογές στη Γαλλία και η διεκδίκηση της Προεδρίας από μια εχθρό του ευρώ, την Μαρίν Λεπέν, ξύπνησε και στην Ελλάδα τους «δραχμιστές» που με αναρτήσεις τους, παρεμβάσεις τους και κινητικότητα που επιδεικνύουν, ξαναβγήκαν στην επιφάνεια. Πρόκειται για ένα ετερόκλητο κομμάτι του πληθυσμού, ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που ανήκουν και στο χώρο της άκρας δεξιάς και στα ακροαριστερά, μαζί βεβαίως με κάποια πολιτικά «νούμερα» που κάνουν σόου προκειμένου να ξεχωρίσουν διότι κατά τα άλλα είναι παντελώς ηλίθιοι.

Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν κι άλλες κατηγορίες πολιτών. Π.χ. ορισμένα νοικοκυριά που νομίζουν ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα διαγραφούν τα χρέη τους, θα ρέει το χρήμα άφθονο και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι γουστάρει αφού θα τυπώνει χρήμα αβέρτα.

Ακόμη, ένα μεγάλο μέρος επιχειρηματιών – τζαμπατζήδων που ευελπιστούν ότι θα γλιτώσουν από τα θαλασσοδάνειά τους και με τα φράγκα που έχουν στο εξωτερικό θα γίνουν βασιλιάδες στην Ελλάδα. Όλοι μαζί, επαναστάτες της δεξιάς και της αριστεράς, χρεοκοπημένοι, μπαταχτσήδες επιχειρηματίες, καραγκιοζάκια της οικονομίας και ξεπουλημένοι δημοσιοκάφροι και πολιτικοί μαζεύονται και ετοιμάζονται.

Να διευκρινίσουμε κάτι για να μην παρεξηγούμαστε. Είναι απολύτως θεμιτό να είναι κανείς ευρωσκεπτικιστής με την έννοια ότι και η ΕΕ έχει πολλά προβλήματα και θα πρέπει να διορθωθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταυτίζεται η Ελλάδα με τη Λεπέν, τον Μπέπε Γκρίλο, τον Φάρατζ ή όποιον άλλον παραμυθατζή ή κάποιον που εξυπηρετεί συμφέροντα.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, παρ’ ότι υπογράφει συμφωνίες και μνημόνια, παρ’ ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πελάτης των δανειστών, οδηγεί την Ελλάδα προς το Grexit. Η συνεχής διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, τα απανωτά εξοντωτικά μέτρα που τσακίζουν τους πολίτες είναι το καλύτερο άλλοθι για να ρίξει η πλειοψηφία το ανάθεμα στο ευρώ. Δεν φταίει ο Τσίπρας, ο Σόιμπλε ή η Μέρκελ, αλλά φταίει το κοινό νόμισμα, είναι ο βολικός εχθρός για όλα το ευρώ. Έτσι, ο ευρωσκεπτικισμός ενισχύεται στην Ελλάδα, οι καραγκιόζηδες που δεν ορρωδούν προ ουδενός, έχουν ξεσαλώσει και η αστική τάξη, οι πολιτικοί και οι φορείς αυτής της χώρας που πιστεύουν σε μια Ελλάδα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας… απλά κοιμούνται.

Δυστυχώς, οι συνθήκες που διαμορφώνονται δεν είναι οι καλύτερες για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ακριβώς γιατί το σχέδιο της αριστεράς για μια «εξαναγκαστική» έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχει βρει υποστηρικτές εντός κι εκτός της χώρας. Έχουμε γράψει κατά καιρούς, η κυβέρνηση θα οδηγήσει με όλα όσα κάνει τους πολίτες να παρακαλάνε να βγουν από το ευρώ. Θα στήσει κι ένα ωραίο δημοψήφισμα και τότε το Grexit θα επικυρωθεί και με τη βούλα. Σαν τη Βρετανία δηλαδή, όπου η επικράτηση του λαϊκισμού του κάθε πολιτικού νούμερου τύπου Φάρατζ εκδηλώθηκε στην κάλπη και τώρα οι Βρετανοί το φυσάνε και δεν κρυώνει. Είμαστε πιο κοντά στην έξοδο, εκτός κι αν αντιδράσουν οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα εκτός Ευρώπης θα καταστραφεί. Ενδεχομένως θα γίνει μια επαρχία της Τουρκίας και των μουσουλμάνων που θα μας κατακλύσουν ελεύθερα. Μια φτωχή χώρα, με πάμφτωχους ανθρώπους και με μια δράκα επιχειρηματιών και λαμογιών που θα έχουν πλουτίσει. Ο απόλυτος εφιάλτης είναι εδώ και η αριστερά τον καλλιεργεί έχοντας βρει και σε άλλους πολιτικούς χώρους υποστηρικτές.

Ο δρόμος προς την κόλαση έχει ανοίξει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα