Ο Μπόρις Τζόνσον απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Συντηρητικών

Ο Μπόρις Τζόνσον απέσυρε απροσδόκητα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Συντηρητικών, λίγες ώρες αφού ο βασικός σύμμαχος του Μάικλ Γκόουβ τον προκάλεσε για την κορυφαία θέση. Μιλώντας σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Λονδίνου, ο Τζόνσον είπε ότι η ατζέντα του επόμενου πρωθυπουργού είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει πιο εξωστρεφές έθνος που θα αποκαταστήσει τη σχέση του με την Ευρώπη.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, δήλωσε: «Έχοντας συμβουλευτεί συναδέλφους και ενόψει των περιστάσεων στο κοινοβούλιο, έχω καταλήξει

στο συμπέρασμα ότι το άτομο αυτό δεν μπορεί να είμαι εγώ. Ο ρόλος μου θα είναι να δώσω κάθε δυνατή υποστήριξη στην επόμενη συντηρητική κυβέρνηση για να βεβαιώσει ότι έχουμε εκπληρώσει σωστά την εντολή του λαού που παραδόθηκε στο δημοψήφισμα και να υπερασπιστεί την ατζέντα στην οποία πιστεύω και να υπερασπιστεί τους ξεχασμένους ανθρώπους αυτής της χώρας».

Και συνέχισε: «Και αν το κάνουμε αυτό, αν επενδύσουμε στα παιδιά μας και βελτιώσουμε τις πιθανότητές της ζωής τους, αν συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τις μηχανές της κοινωνικής κινητικότητας, αν επενδύσουμε στη μεγάλη μεταρρυθμιστική κληρονομιά του Ντέιβιντ Κάμερον, εάν επενδύσουμε στις υποδομές μας και ακολουθούμε μια λογική, ενιαία εθνική συντηρητική προσέγγιση η οποία είναι ταυτόχρονα υπέρ της μείωσης των φόρων και φιλο-επιχειρηματική, τότε πιστεύω ότι αυτή η χώρα μπορεί να κερδίσει και να είναι καλύτερη και πιο θαυμάσια και, ναι, μεγαλύτερη από ποτέ».

Η τελική αναμέτρηση είναι τώρα πιθανό να γίνει μεταξύ της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Μέι και του Γκόουβ, ο οποίος δήλωσε σήμερα το πρωί ότι ο Τζόνσον «δεν μπορεί να παρέχει την ηγεσία ή να χτίσει την ομάδα για να προχωρήσει το έργο». «Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φοβηθούμε, δεν είναι μια κρίση, ούτε και θα πρέπει να το βλέπουμε ως δικαιολογία για ταλάντευση ή αυτο-αμφιβολία», δήλωσε ο Τζόνσον για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν ανακοινώσει ότι δεν είχε την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία. «Αυτή είναι η ευκαιρία μας να ενώσουμε το κόμμα και τη χώρα μας και την κοινωνία μας. Είναι ζωτικής σημασίας τώρα το Συντηρητικό κόμμα να φέρει κοντά όλους όσους αγωνίστηκαν τόσο σκληρά τόσο για την αποχώρηση όσο και την παραμονή» κατέληξε.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα