ΝΔ: Ταξίδι... σε ένα άγνωστο κέντρο

14:39 3/2/2016 - Πηγή: Antinews

Tι θέλει ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και που το πάει; Μόλις δυόμιση εβδομάδες μετά από την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. η εικόνα του κόμματος δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ενώ και ο ίδιος στις πρώτες του παρεμβάσεις περισσότερα προβλήματα, όπως φαίνεται, δημιουργεί, παρά λύνει.

Η συνειδητή του επιλογή για στροφή της Ν.Δ. προς το κέντρο ουδείς γνωρίζει τι οφέλη θα έχει για ένα κόμμα που έχει τουλάχιστον 15% στα δεξιά της. Η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στον Σκάι και στην εκπομπή «Ιστορίες» με Αλ.Παπαχελά, Σία Κοσιώνη

και Π. Τσίμα, ότι τον ενδιαφέρει το μεταρρυθμιστικό κέντρο και οι ψηφοφόροι του αποτελεί ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης της σημερινής ηγεσίας από παλαιότερη στρατηγική της Ν.Δ.

Η στρατηγική του απόφαση, όπως προκύπτει, να μην γυρίσει προς τα δεξιά και να επιχειρήσει να κερδίσει πίσω τους ψηφοφόρους που έφυγαν, δύναται να καταστήσει τη Ν.Δ. περισσότερο ευάλωτη από την δεξιά πλευρά της, ενώ είναι αυτονόητο ότι ενδεχομένως να διευκολύνει και τα σχέδια διαφόρων για τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, μια εξέλιξη που θα πλήξει περαιτέρω την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ειδικά εάν στη Ν.Δ. ενταχθούν ή συμπορευτούν μαζί της πρόσωπα του άλλοτε πανίσχυρου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ονόματα που ανέφερε στον Κυρ. Μητσοτάκη η Σ. Κοσιώνη στο Σκάι, τότε θα ανοίξει μεγάλη πόρτα σε πολλούς και κανείς δεν ξέρει τι χαρακτήρα θα λάβουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις.

Μπορεί να είπε χθες ότι θέλει η ΝΔ να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό κέντρο αλλά και την δημοκρατική δεξιά και πως θα προχωρήσει με σύνθεση, αλλά μέχρι στιγμής οι επιλογές του δείχνουν προς μια κατεύθυνση, αν εξαιρέσει κανείς μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Ν.Δ. μέχρι στιγμής δείχνει ανέτοιμη σε πολλά επίπεδα, ενώ υπάρχει σαφώς… πολιτική διπροσωπία σε μια σειρά θεμάτων, καθώς η ηγεσία της, π.χ. είναι κατά των αγροτικών μπλόκων και πολλοί βουλευτές της είναι υπέρ και θέλουν να πάνε στις κινητοποιήσεις, κάτι που απαγορεύει ο Κυρ. Μητσοτάκης που θέλει και ήπια στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, όταν πολλοί βουλευτές, όπως οι Μάκης Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης, κ.α. ζητούν επιθετική στάση έναντι της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, η μητσοτακοποίηση της Ν.Δ. που αναφέραμε σε χθεσινό σημείωμα, ήδη προκαλεί αντιδράσεις στους «καραμανλικούς» και άλλους παράγοντες του κόμματος με ιστορία και διαδρομή, αφού μέχρι στιγμής τοποθετούνται και σε γραμματείες του κόμματος, εκλεκτοί και φίλοι και όσοι βοήθησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να εκλεγεί αρχηγός.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα