ΝΔ: Όχι στα νέα παιχνίδια με εκλογικό νόμο

«Όχι στα νέα παιχνίδια με εκλογικό νόμο» είναι το μήνυμα που στέλνει η Ν.Δ. στο Μέγαρο Μαξίμου και η ηγεσία της υποστηρίζει ότι ο πανικόβλητος ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διασωθεί μέσα από μεθοδεύσεις με τον εκλογικό νόμο. «Τα τερτίπια του θα πέσουν και πάλι στο κενό και το μόνο που θα αφήσουν είναι μια εντύπωση ηττοπάθειας και πανικού από πλευράς κυβέρνησης» αναφέρει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και συμπληρώνει ότι οι επερχόμενες εκλογές

θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και η επόμενη κυβέρνηση θα ψηφίσει αμέσως νέο νόμο επιδιώκοντας ευρεία πλειοψηφία για να εφαρμοστεί άμεσα.

«Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μάθουν ότι μέσα στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία. Ο Τσίπρας πρέπει να μάθει να χάνει. Έτσι είναι η Δημοκρατία. Κι άλλοι έχουν χάσει εκλογές, σημαντικότεροι του Τσίπρα, αλλά δεν διανοήθηκαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα βυθίζοντας την στην ακυβερνησία και στην αστάθεια» λένε από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. και τονίζουν με έμφαση ότι ο Αλ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός με ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα και με αυτό θα υποστεί και τις ήττες του.

«Η Δημοκρατική τάξη στην Ελλάδα είναι σημαντικότερη από τα συμφέροντα μια στενής παρέας. Και ευτυχώς η χώρα διαθέτει επαρκή θεσμικά αναχώματα για να την εξασφαλίσει» είναι το μήνυμα που θα στείλει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα