Ναπολέων Τσίπρας εναντίον ΕΑΜ στις εκλογές

Όλο το παρασκήνιο προς τις εκλογές. Ή καλύτερα προς τις διερευνητικές εντολές. Οι οποίες πρέπει να μην τελεσφορήσουν για να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Όποιος θυμάται πότε έγιναν οι τελευταίες …όψιμες εκλογές είναι ιστορικός αναλυτής και σημιτάνθρωπος.

Πουλάει παραμύθι κάργα ο Αλέξης. Αυτό σου λέει θέλει ο λαός. Την αλήθεια την ξέρει. Κι έτσι ο τέως Πρωθυπουργός μας

λέει πόσο αντιστάθηκε, πόσο πικράθηκε, πόσο άντεξε στις πιέσεις. Πως νομίζετε ότι φθάσαμε στο καλύτερο Μνημόνιο όλων των εποχών, από τον εκλαμπρότατο Αλέξιο, Πρωθυπουργό πασών των Ρωσιών και του εξωστρεφούς Πακιστάν;

Δεν είναι Αντρέας ο Αλέξης και είναι οριστικό. Δεν υπήρχε περίπτωση να ταράξει ο αείμνηστος τα μπάνια του λαού και των δημοσιογράφων.

Αν ο Μεϊμαράκης δεν σχηματίσει Κυβέρνηση και απλά ροκανίζει το χρόνο για να έρθουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ στους πολίτες πριν τις εκλογές θα χάσει γιατί η φορολογική διοίκηση μπορεί και να καθυστερήσει λίγο τα ραβασάκια. Ανατρέπει όμως τον βασικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκλογές κάθε εννέα μήνες και ενδιάμεσα ένα δημοψήφισμα.

Ο αληθινός αντίπαλος του Αλέξη σε αυτές τις εκλογές είναι το ΕΑΜ του Λαφαζάνη, της Ζωής ίσως, του Στρατούλη και του Λαπαβίτσα. Σε αυτούς επιτέθηκε με μένος στο διάγγελμα του, αυτούς αναμένεται να στοχοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο και να δώσει γραμμή για ακόμη ένα περήφανο «όχι» στον σαλιωμένο φάκελο.

Με τους λοιπούς θα κάνει καλλιστεία Μνημονίων για το ποιος έφερε το καλύτερο, αλλά ο Τσίπρας θα υποδυθεί τον Ναπολέοντα Ζέρβα και θα πολεμήσει το ΕΑΜ. Αν κερδίσει θα γίνει Βοναπάρτης.

Εκλογές, η σίγουρη λύση για τον κύριο Τσίπρα, πριν αναλωθεί το πολιτικό του κεφάλαιο στην εφαρμογή των Μνημονίων.

Αλλά η πολιτική Ιστορία δεν γράφεται με κοντόφθαλμους υπολογισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Για παράδειγμα ας αναρωτηθούμε πόσες κυρίες της πολιτικής θέλησαν να πάρουν τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας Πρωθυπουργού και δεν τα κατάφεραν.

Κι έρχεται μια δικαστικός, που ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου πριν πενήντα μέρες λόγω συνταξιοδότησης του προκατόχου της να αναλαμβάνει έστω και υπηρεσιακώς τα ηνία της χώρας.

Η Ντόρα ασφαλώς και δεν στενοχωριέται, αφού θα είναι η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Πρωθυπουργός, σε βάθος χρόνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε «άστρο» έως τώρα, αλλά στην πολιτική υπάρχουν και οι αναποδιές. Το Σύνταγμα για παράδειγμα, που δεν προβλέπει εκλογές μέσα σε τρεις ημέρες, για να επιβεβαιωθούν άμεσα οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο τέως (ωραία ακούγεται) Πρωθυπουργός Αλέξιος…

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα