Να μην πέσει στο επίπεδο του Τσίπρα ο Κυριάκος

12:46 5/2/2017 - Πηγή: Antinews

Ακόμη και όταν ο Κώστας Καραμανλής έλεγε ότι ο Σημίτης είναι ο «αρχιερέας της διαπλοκής» η σύγκρουση των πολιτικών αντιπάλων είχε ένα επίπεδο. Ακόμη κι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «εφιάλτη» κατά βάθος και τον φοβόταν και τον σεβόταν. Ήταν μια εποχή κατά την οποία οι πολιτικοί εχθροί δεν είχαν εξευτελιστεί τόσο πολύ όσο σήμερα.

Η ελληνική βουλή στα χρόνια των μνημονίων έχει πάρει την κατηφόρα. Άθλιοι και αγράμματοι

βουλευτές, άπλυτοι, μπράβοι, άνθρωποι του πεζοδρομίου κάθονται στα έδρανα. Και τι δεν έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ύβρεις, συκοφαντίες αλλά και προσωπικές επιθέσεις που δεν έχουν προηγούμενο. Μια ελληνική βουλή που είναι θέμα χρόνου να μοιάζει με της Ουκρανίας ή της Τουρκίας όπου θα παίζουν μπουνιές και θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Και δεν θα είναι οι Χρυσαυγίτες οι υπαίτιοι των επεισοδίων.

Η πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής και οι προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, κυρίως ο Τσίπρας, ανέδειξαν το δρόμο που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής. Μέχρι να γίνουν εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Ο ευτελισμός του πολιτικού συστήματος θα πέσει τόσο χαμηλά που πολύ δύσκολα θα ξαναπάρει τα πάνω της η Ελλάδα. Πολύ δύσκολα οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις θα έχουν ένα επίπεδο. Πολύ δύσκολο έως αδύνατον να δούμε στη βουλή πολιτικούς του διαμετρήματος, της ηθικής και της παιδείας ενός Τσάτσου, ενός Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός Γεωργίου Παπανδρέου, ενός Κανελλόπουλου ή ενός Ηλία Ηλιού. Ακόμη και οι Φλωράκης, Κύρκος, η Παπαρήγα, από την αριστερά είχαν μια ξεκάθαρη διαφορά από τα κω… παιδα που μπαίνουν στη βουλή λες και είναι κανένα καταγώγιο των Εξαρχείων.

Όμως, από εδώ και στο εξής θα δούμε πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, από αυτά που δεν είναι καθόλου αντρίκια. Και δεν χρειάζεται να είναι ο Τσίπρας ή ο Κυριάκος που θα τα κάνουν. Θα μπουν άλλοι μπροστά που δεν έχουν πρόβλημα να ευτελίσουν τον πολιτικό λόγο. Άλλωστε, υπάρχουν και «πληρωμένα πιστόλια» για να κάνουν τη «βρόμικη δουλειά». Στην εφημερίδα του Βαξεβάνη π.χ. συνεχίζουν τις «μισθοφορικές αποστολές» και σειρά παίρνουν οι οικογένειες των πολιτικών. Η γυναίκα του Κυριάκου παίρνει σειρά και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι. Προφανώς κατ’ εντολήν του Μαξίμου γίνεται αυτό, άλλωστε, είδαμε και στη βουλή με ποια επιχειρήματα ο Τσίπρας απάντησε στην αντιπολίτευση για την καταστροφή που τον κατηγορούν ότι έφερε.

Και μάλιστα η ανάδειξη της υπόθεσης της Μαρέβας γίνεται σε μια χρονική στιγμή που βγαίνει στο φως από τον Άδωνι η υπόθεση με το ταξιδάκι του Τσίπρα και της παρέας του στο Παρίσι, χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση για τους «επενδυτές» που θα έβλεπαν εκεί ή αν ήταν για ψώνια.

Τι απάντησε το Μαξίμου; «Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά».

Μιλά η κυβέρνηση για χυδαιότητα, αν έχεις το θεό σου. Μιλά αυτή που έχει βάλει τα συριζοτρόλ και την «σπουδαία» αυτή δημοσιογράφο της ΕΡΤ να ειρωνεύεται τον Κυριάκο που πήγε στη Μόρια και να λέει «μπορεί να σιχαινόταν και δεν μπήκε στον καταυλισμό». Γιατί δεν πάει αυτή να κάνει ρεπορτάζ να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος;

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι η χυδαιότητα θα γίνει συνήθεια από εδώ και στο εξής. Όσο απουσιάζουν τα επιχειρήματα, η παραγωγή πολιτικής, μια εθνική στρατηγική για τη χώρα τόσο θα εμφανίζεται το «φθηνό». Ή όπως θα έλεγε ο Καβάφης «προσπάθησε να μην εξευτελίζεις τη ζωή σου». Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει χίλια δύο ελαττώματα, αλλά τουλάχιστον έχει μια στοιχειώδη αστική ευγένεια. Ας μην πέσει τόσο χαμηλά και αρχίσει να ανταποδίδει τις χυδαιότητες με ευτελισμό του πολιτικού του λόγου.

Είναι κρίσιμο για τη χώρα να υπάρξει ένας πόλος σοβαρότητας, ευπρέπειας, μόρφωσης και αστικής συμπεριφοράς απέναντι στο πεζοδρόμιο που στήνουν οι Συριζαίοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Αν η ΝΔ πέσει στην παγίδα δεν θα προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα. Έχουν γνώση οι πολίτες και καταλαβαίνουν ποιος είναι βρόμικος. Άλλωστε, τι κατάφεραν και στις ΗΠΑ όσοι εξευτέλισαν τον Τραμπ;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα