Μόνο το… πιστοποιημένο εργαστήρι Αστρολογίας μπορεί να μαντέψει τους όρους των Πανελληνίων

12:06 5/4/2017 - Πηγή: Antinews

Ο Κώστας Γαβρόγλου επιτίθεται στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα tweet του (!), ψάχνει εχθρούς στα πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Παντής κάνει μήνυση στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Γ. Βαφειαδάκη για… δηλώσεις του! Αν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν αναλωνόταν σε άσκοπες αντιπαραθέσεις και ασχολούνταν εντατικά με τα εκκρεμή νομικά

ζητήματα των φετινών Πανελλαδικών, ίσως να μην είχε προκύψει το φετινό μπάχαλο.

Η υπουργική απόφαση για το νέο αριθμό εισακτέων καθυστερεί, η νομοθετική ρύθμιση για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις δεν δίνεται στη δημοσιότητα, γιατί όπως παραδέχτηκε χθες στη Βουλή ο κ. Γαβρόγλου, «δεν έχουμε ξεμπλέξει με τα νομικά προβλήματα», ενώ εκκρεμεί ακόμα μία νομοθετική ρύθμιση για τις φετινές μετεγγραφές, η οποία θα έρθει τέλη Μαΐου. Κερασάκι στο «χάος» της Παιδείας είναι η «ευκολία» με την οποία ο ΕΟΠΠΕΠ (φορέας του υπ. Παιδείας) μοιράζει άδειες για Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε εργαστήρια αστρολογίας και το μέτωπο που έχει ανοίξει το υπουργείο με τους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής, οι οποίοι χθες απέκλεισαν για κάποιες ώρες το κτίριο στο Μαρούσι ζητώντας συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Σε όλα αυτά ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει τις εξαγγελίες για τις αλλαγές στο Λύκειο και την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μπορεί οι εκπλήξεις για τις φετινές Πανελλαδικές, δύο μήνες πριν από την έναρξή τους, να μην έχουν τελειώσει ακόμα και το υπουργείο Παιδείας να παίζει -με πρωτοφανή άγνοια τήρησης χρονοδιαγραμμάτων- με τα νεύρα των υποψηφίων, όμως ο υπουργός καθησυχάζει ότι για τις Πανελλαδικές του 2020, με το νέο εισαγωγικό σύστημα βάσει Εθνικού Απολυτηρίου, κανείς μαθητής δεν θα αιφνιδιαστεί γιατί θα το φέρει στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα!

Κόντρα με Ν.Δ.

Φυσικά το θέμα των φετινών Πανελλαδικών είναι αυτό που έχει αναστατώσει γονείς και μαθητές κι έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Νέας Δημοκρατίας. Η τακτική του υπουργείου να διαψεύδει τις δικές του αποφάσεις έχει οδηγήσει οι απορίες των μαθητών λόγω της περιορισμένης και ενίοτε της λανθασμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας (σ.σ. το φιάσκο με τις υπεύθυνες δηλώσεις για πέμπτο μάθημα ακόμα προσπαθεί να το μαζέψει η ηγεσία) να πολλαπλασιάζονται.

Στα πισωγυρίσματα της ηγεσίας, η οποία έχει ανακαλέσει δικές της αποφάσεις δύο φορές εντός ενός μήνα, και στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε, ο Κώστας Γαβρόγλου βλέπει ευθύνη σε «πολλά πολιτικά κόμματα». Μάλιστα, αν και αποφεύγει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, έπειτα από τη σκληρή κριτική της Ν.Δ. για την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται τις Πανελλαδικές, ο υπουργός Παιδείας άνοιξε κόντρα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη «Το ράβε-ξήλωνε με τις Πανελλαδικές προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς υπ. Παιδείας: σταματήστε τις παλινωδίες τώρα», ήταν αρκετό για να κάνει τον υπουργό Παιδείας να μιλήσει για μη δημιουργική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι εκμεταλλεύεται το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων.

Βέβαια, λίγο αργότερα, ενώπιον της τομεάρχη της Ν.Δ. Νίκης Κεραμέως δεν μπόρεσε να αντικρούσει το επιχείρημά της ότι «μέχρι και χθες έπαιρνε μηνύματα από τους μαθητές που τη ρωτούσαν αν θα δοθεί τελικά πέμπτο μάθημα». Σχετικά με τις επαναληπτικές εξετάσεις, η κ. Κεραμέως εξέφρασε επιφυλάξεις αναμένοντας το ακριβές πλαίσιο. «Δεν πειστήκαμε, κ. υπουργέ, έχουμε ακόμα πολλές ανησυχίες, όπως για παράδειγμα για το σύστημα των επαναληπτικών εξετάσεων, για τα θέματα ισονομίας που έχουμε εγείρει και μέσω ανακοίνωσής μας και σε αυτά εμμένουμε», σημείωσε στην τοποθέτησή της.

ΕΟΠΠΕΠ

Αρον άρον ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης πήγε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού), ο οποίος έδωσε άδεια για Λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο φερόμενο -βάσει της ιστοσελίδας τους στο facebook- ως Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα. Σε δήλωσή του ο κ. Μπαξεβανάκης επιχείρησε να εμφανιστεί «άτεγκτος» απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, κάνοντας λόγο για έλεγχο του εισηγητή της υπόθεσης και για άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ.

Βέβαια, η τραγελαφική κατάσταση πίσω από τη συγκεκριμένη αδειοδότηση δεν καλύπτεται από φαινομενικά «αυστηρές» ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», ο συγκεκριμένος φάκελος κάλυπτε όλα τα κριτήρια κτιριολογικής υποδομής που εξετάζει ο ΕΟΠΠΕΠ, αλλά δεν εμπεριείχε ούτε καν το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών. Κι όμως δόθηκε η συγκεκριμένη άδεια χωρίς να ελεγχθεί αν είναι πλήρης ο φάκελος. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αν το συγκεκριμένο κέντρο δεν «πρόδιδε» από μόνο του την αδειοδότηση, διαφημίζοντας στην ιστοσελίδα του στο fb ότι πλέον είναι πιστοποιημένο από το υπουργείο Παιδείας, θα συνέχιζε να έχει άδεια Κέντρου Διά Βίου Μάθησης με προγράμματα σπουδών που όπως αναφέρεται καλύπτουν «όλους τους κλάδους της Αστρολογίας και είναι σχεδιασμένα για τους σπουδαστές που αποβλέπουν στο να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόνο …, Αστρολογίας, Πανελληνίων,mono …, astrologias, panellinion