«Μία μέρα στην αυλή του Πούτιν»

Το Newsweek ακολουθεί μια μέρα στη ζωή του «παρία της Δύσης» και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος ξυπνά αργά και τρώει λίγο πριν το απόγευμα. Του αρέσουν τα φρέσκα προϊόντα, που συχνά προέρχονται από τη φάρμα του Πατριάρχη Κυρίλλου. Κάνει δύο ώρες την ημέρα κολύμπι. Τότε, λένε όσοι γνωρίζουν, είναι η ώρα που σκέφτεται τις πολιτικές του αποφάσεις. Συνήθως «στήνει» τους υπουργούς του τρεις με τέσσερις ώρες. Στο γυμναστήριο, συνήθως αργά τη νύχτα, προτιμά τα βάρη. Μετά διαβάζει, με προτίμηση στα ιστορικά βιβλία. Κάνει μπάνιο με εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού.

Οι

συνεδριάσεις του γίνονται στο «βαρύ», ξύλινο γραφείο του, όπου δεν υπάρχουν οθόνες και χρησιμοποιεί μόνο «ασφαλή» τεχνολογία για την επικοινωνία του, όπως χαρτί και σοβιετικής κατασκευής τηλέφωνα. Είναι παθιασμένος με την πληροφόρηση. Εκτός από τις ενημερώσεις του επιτελείου του, διαβάζει μανιωδώς τον Τύπο.

Σπάνια χρησιμοποιεί το internet. Η τεχνολογία τον μπερδεύει. Δε ζει στη Μόσχα, καθώς σιχαίνεται την ζωή της πόλης, αλλά στο παλάτι στο Νόβο Ογκάριοβο, 24 χλμ από το Κρεμλίνο. Πολλές φορές τα απογεύματα μελετά αγγλικά, συχνά τραγουδώντας με τον δάσκαλό του. Λέγεται ότι μερικές φορές τις Κυριακές εξομολογείται, αν και δεν είναι και πολύ θρησκευόμενος.

Το αγαπημένο του σπορ είναι το χόκεϊ στον πάγο και συχνά διοργανώνει αγώνες. Λατρεύει τα ζώα και το αγαπημένο του είναι ένα μαύρο Λαμπραντόρ. Όταν φεύγει από την Ρωσία, ο Πούτιν παίρνει μαζί του μάγειρες, καθαρίστριες και σερβιτόρες που τον ακολουθούν σε κάθε του ταξίδι. Όταν μένει σε κάποιο ξενοδοχείο η ομάδα των ατόμων που τον ακολουθούν αντικαθιστά τα σεντόνια με άλλα που έχουν φέρει μαζί τους, ελεγμένα και με έγκριση ασφαλείας από το Κρεμλίνο.

http://www.newsweek.com/2014/08/01/behind-scenes-putins-court-private-habits-latter-day-dictator-260640.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα