Μαρινάκης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Το διαβάσαμε και δεν το πιστεύαμε. Δε μπορεί, είπαμε, ορθογραφικό λάθος θα είναι. Μαριδάκης θα εννοούσαν και όχι Μαρινάκης.

Κι όμως, η ιταλική εφημερίδα Rebubblica είτε έχει μεγάλη φαντασία είτε κάποιος της έβαλε πολύ... διαφήμιση και παίζει δυνατά το εξής άρθρο: «Μαρινάκης για πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Λέει μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς

σκέφτεται να προτείνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχει η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο τονίζοντας πως λείπουν 29 ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται διάφορους τρόπους για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα, όμως, με τους γείτονες ένα από τα σενάρια θέλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα!

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει χάσει τη δύναμή του και σκέφτεται την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου του Ολυμπιακού, μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται στο διοικητικό τιμόνι της δημοφιλέστερης ομάδας της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο που φέρει την υπογραφή του Φεντερίκο Φουμπίνι.

Δεν μπορεί, αστείο ιταλικό είναι. Ουνα φάτσα, ούνα ράτσα. Κι εμείς μπορεί να γράψουμε ότι ο Πέπε Γκρίλο προορίζεται για Ιταλός Πρόεδρος και να πουν ότι είναι... τρολιά.

Όμως, να χρησιμοποιούν το όνομα του πρωθυπουργού, ότι δήθεν αυτός προωθεί τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Για φανταστείτε όμως πρόεδρο τον Μαρινάκη. Ποια θα ήταν η πρώτη του κίνηση; Θα έβαφε κόκκινο το προεδρικό μέγαρο. Και θα έστελνε στην... εξορία όσους τον πολεμούν.

Αλλά από την άλλη για σκεφτείτε και το άλλο: Τι θα ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αγαπημένοι φίλοι του Μαρινάκη στην Κουμουνδούρου;

Διαβάστε το άρθρο στα ιταλικά αλλά μην πάθετε... συγκοπή.

www.repubblica.it

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα