Κυβέρνηση εκλογών

O ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ουσιαστικά απέδειξε αυτό που έχουμε ξαναγράψει: Ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολύ λίγος και δεν μπορεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό προσωπικό να ενισχύσει ένα κυβερνητικό σχήμα εκτάκτου ανάγκης. Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν ίσως κάποιο θάμα για να χρησιμοποιήσουμε και τον αγαπημένο των κομμουνιστών ποιητή.

Μια κυβέρνηση που θα έπρεπε να εμπνέει

σοβαρότητα, σεβασμό και όρεξη για δουλειά ουσιαστικά είναι μια ακόμη προσπάθεια του Τσίπρα να μπαλώσει την κουρελού. Αλλά πώς να μπαλωθεί όταν μπάζει από παντού κι όταν κορυφαίο κόμμα στην κυβέρνηση είναι μια διαλυμένη μπάντα που έχει ως συνέταιρο τον αρχηγό της... ΜΟΜΑ ο οποίος πάει να κόψει κορδέλες ενώ καίγεται ο τόπος;

Ε και λοιπόν τι έγινε αν στο κυβερνητικό σχήμα μπήκε η Γεροβασίλη ή ο Σακελλαρίδης έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος; Τι έγινε αν έφυγαν τα γκρουπούσκουλα της δραχμής; Αυτό ήταν το πρόβλημα ή ότι δεν έχουν συγκεκριμένο όραμα και σχέδιο για τη χώρα;

Αν πράγματι η κυοφορία του κ. Τσίπρα άργησε προκειμένου να βγάλει τον τεράστιο θεατρίνο Παύλο Χαϊκάλη τότε χαλάλι του. Ήταν κυβέρνηση μπουλούκι τώρα έγινε θίασος με επίσημο θιασάρχη. Αν πάλι είναι τεράστια επιτυχία η είσοδος στην κυβέρνηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη στο υπ. Οικονομικών τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Βάζουν ένα σκληρό συνδικαλιστή των εφοριακών να μαζέψει τα έσοδα. Ζήτω που καήκαμε. Μπόνους στους... φτωχούς εφοριακούς θα δώσει.

Δηλαδή τι παραπάνω θα κάνουν όλοι αυτοί; Θα συνομιλούν με την τρόικα που είχαν ονομάσει θεσμούς, την έβριζαν και τώρα θα καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι; Άλλαξαν μυαλά και θα αποδεχθούν πιο... νεοφιλελεύθερα μέτρα; Ή θα βάλουν... γραβάτα σοβαρότητας και θα ξεχάσουν πόσο λίγοι και επικίνδυνοι είναι;

Με έναν πρωθυπουργό απομονωμένο και βαθιά πληγωμένο από το οικονομικό μνημόνιο του Σόιμπλε και το... κομματικό μνημόνιο του Λαφαζάνη πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταρρεύσει και απλά πρόκειται για μια κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης σαν τις κονσέρβες ζαμπονάκι σβαν που τρώγαμε μικροί.

Νέα πρόσωπα έρχονται να υπηρετήσουν παλιές από την εποχή της σοβιετίας ιδέες οι οποίες δεν ανήκουν μόνο στην αριστερή πλατφόρμα αλλά αποτελούν μέρος του προβλήματος που λέγεται «κυβερνώσα αριστερά» στην Ελλάδα. Ένα όραμα χιλιάδων αριστερών μετατράπηκε σε εφιάλτη μέσα σε λίγες μήνες αλλά ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Απλά αλλάζουν τα πρόσωπα, η... καφρίλα μένει.

Ρίξτε μια ματιά στη «νέα» κυβέρνηση και σκεφτείτε αν μπορούν να σας εμπνεύσουν. Αν μπορούν να σας δώσουν το στήριγμα για να αντέξετε τα δύσκολα μέτρα που έρχονται. Αν σας κάνουν να αισθάνεστε σίγουροι ότι δεν θα καταρρεύσει η χώρα. Εμείς φοβόμαστε πολύ ότι χάνεται και η τελευταία ελπίδα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση που προέκυψε από την «εγκυμοσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά τερατογένεση. Έφυγαν τα ζόμπι της δραχμής για να έρθουν οι Φρέντι Κρούγκερ των προεδρικών που απλά ξεσκονίζουν το σακάκι του Αλέξη.

Ας το πούμε ξεκάθαρα. Αυτή η νέα κυβέρνηση είναι εκλογική. Θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές καθώς ο Τσίπρας έχει αποδεχθεί ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει και να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης

XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας

ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

Νίκος ΦίληςΓαβριήλ ΣακελλαρίδηςΑλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.

Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών αναβάλλεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, νεα κυβερνηση, κυβερνηση, υπουργειο εσωτερικων, υπουργειο οικονομικων, υπουργειο πολιτισμου, υπουργειο εξωτερικων, υφυπουργός εσωτερικών, τσιπρας, συριζα, μομα, δραχμη, συγκεκριμένο, τροικα, μνημονιο, σόιμπλε, νέα, ελλαδα, εκλογες, υπουργειο, εσωτερικων, τασια, μαρια, γιωργοσ, ελενα, σια, ολγα, ολγα λαφαζανη, σταση εργασιας, ανασχηματισμος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Θόδωρος Αγγελόπουλος, υπουργειο δικαιοσυνης, μνημονιο 2, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, πυρκαγιες, μνημονιο 3, γιωργος αγγελοπουλος, ημερομήνια, δουλεια, θιασος, υπουργειο πολιτισμου, απλα, γιωργοσ, δωσει, εγινε, ελενα, ελπιδα, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ερχονται, εσωτερικων, εφιαλτης, ζομπι, ιδεες, ιδιο, υφυπουργος, καιγεται, κομμα, κυοφορια, ματια, μηνες, μομα, μαρια, ολγα, οραμα, ορκωμοσια, ουσιαστικα, σιγουρο, συγκεκριμένο, σια, σόιμπλε, σχεδιο, τασια, υφυπουργός εσωτερικών, χερια ψηλα, δημητρης, χωρα, υπουργειο, καηκαμε, λαφαζανη, μια ματια, μυαλα, παυλος, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα