Κώστας Σκανδαλίδης: Μετά θάνατον.... νεκροθάφτης του ΠΑΣΟΚ

19:45 6/3/2014 - Πηγή: Antinews

«Ο χώρος δεν πέθανε. Πέθανε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε». Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ποιος έθαψε το ΠΑΣΟΚ; Όχι, δεν είναι κάποιος εκτός του κόμματος που δεν έχει καμιά ανάμειξη στα όσα συνέβησαν τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα και την προοδευτική παράταξη. Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι. Αγαπημένο παιδί όλων των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, με υπουργικές καρέκλες,

με πολυετή θητεία στη γραμματεία του κόμματος. Αλλά τόσα χρόνια όλοι αυτοί έκαναν... μούγκα. Τώρα που βρόμισε το πτώμα αποφάσισαν να το μοιρολογήσουν:

«Εγώ έχω κάνει μια κριτική στο ΠΑΣΟΚ από παλιά, από τότε που άρχισα να το λέω καθεστωτικό κόμμα. Είχε μετατραπεί – και το πλήρωσε ακριβά – σε πραγματικό καθεστώς στην Ελλάδα, διότι κυβερνούσε πολλά χρόνια και είχε πολλά στελέχη, τα οποία, από τότε που έφυγε η ιδεολογία από το προσκήνιο και μπήκαν θέματα διαχείρισης εξουσίας, έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα, τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Δανείζει στελέχη! Όλα τα κόμματα έχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι αυτός ο χώρος έχει ακόμα μια τεράστια δυναμική. Λέω συνέχεια ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παντού και πουθενά. Πουθενά με την εκλογική έννοια, ότι είναι ένα κόμμα συρρικνωμένο που παίζεται εάν θα επιβιώσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και παντού με την έννοια ότι σε όλους τους κοινωνικούς χώρους έχουμε ακόμη μια κυριαρχία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο χώρος δεν πέθανε. Πέθανε το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε για την κίνηση των 58 και την Κεντροαριστερά:

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε καλά. Είχε μια προϋπόθεση από την αρχή που δεν την ομολογούσαμε όλοι μας, διότι ήταν φανερή και ότι πρέπει να είναι και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ παράγοντες αυτής της προσπάθειας. Η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης από την πρώτη στιγμή κλότσησαν την υπόθεση και το αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί γύρω από ένα χώρο δυνάμεων που βγήκαν από το ΠΑΣΟΚ και διαχώρισαν τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ και πολιτικών προσώπων με ευγενική φιλοδοξία. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές και πρέπει να γίνει. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ το αντιμετώπισε σωστά το εγχείρημα αυτό. Επαναλαμβάνω πού ήταν η αδυναμία, διότι πραγματικά, από υπαρκτές δυνάμεις, για να συνασπίσει τον ευρύτερο δυνατό χώρο, έπρεπε να είναι και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μέσα σ’ αυτήν την υπόθεση. Και η αποκλειστική ευθύνη αφορά ασφαλώς τη ΔΗΜΑΡ και όχι το ΠΑΣΟΚ που έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, ειδικά μετά την πρώτη φάση. Μπήκε το νερό στο αυλάκι με την έννοια ότι όλοι κατάλαβαν τι θέλουμε εμείς και εγώ προσωπικά γι’ αυτό είχα και έχω μια θετική στάση απέναντι στο εγχείρημα. Αλλά αυτό που έπρεπε να γίνει κατανοητό από τον καθένα ότι εάν μιλάνε για πραγματική ανανέωση της πολιτικής ζωής, δεν μπορεί να γίνει με κορυφαία συναλλαγή και διαπραγμάτευση κορυφής. Πρέπει να γίνει με αναβάθμιση και απόδοση ρόλων από τη βάση, ψηφοφορίες, με το να εκφράσει ο λαός ποιους εμπιστεύεται και ούτω καθ’ εξής».

Το συμπέρασμα είναι ένα: Μετά θάνατον.... νεκροθάφτη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα