Κόψτε τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους

Στη σκιά του άθλιου νομοθετήματος για το νομικό αυτοπροσδιορισμό του φύλου τα κόμματα επέλεξαν να υπερψηφίσουν την τροπολογία για την «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα εντυπωσιακά ανακλαστικά τους ως προς το εθνικό συμφέρον.

Στην πατρίδα μας το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί εδώ και δεκαετίες το επίκεντρο ενός παρακρατικού μηχανισμού, πλοκάμι του οποίου αποτελεί και η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που επιχειρεί να τουρκοποιήσει τις μουσουλμανικές μειονότητες της Θράκης.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν τοποθέτησε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του το Χακάν Τσαβούσογλου,

εκ Ροδόπης καταγόμενο, με αρμοδιότητα τη διαχείριση των απανταχού υπαρκτών και διεκδικούμενων τουρκικών μειονοτήτων και κοινοτήτων, δείχνοντας ξεκάθαρα τη στόχευσή του για την αξιοποίηση αυτών των πληθυσμών ως «μακριά χέρια» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν δίστασε μάλιστα πρόσφατα να προσπαθήσει να ελέγξει και να επηρεάσει αυτούς τους πληθυσμούς στην Ολλανδία και τη Γερμανία.

Απέναντι σε αυτή την ξεκάθαρη υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας, το ελληνικό πολιτικό σύστημα επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει επικαλούμενο τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αδιαφορεί για το μήνυμα που εκπέμπει προς τους Τούρκους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην ίδρυση δεκάδων ανάλογων σωματείων ανά την ελληνική επικράτεια.

Η θέση της Νέας Δεξιάς είναι ξεκάθαρη: κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, διάλυση όλων των παρακρατικών μηχανισμών του, προστασία του ελληνικού φρονήματος των μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης.

Φαήλος Κρανιδιώτης - Πρόεδρος Νέας Δεξιάς

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα