Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ένας «εύκολος» στόχος

14:59 7/7/2015 - Πηγή: Antinews

Αν χαρακτηρίστηκε από κάτι αυτή η σύντομη προεκλογική περίοδος για το δημοψήφισμα, ήταν οι προσωπικές αντεγκλήσεις και το «κράξιμο» σε όσους «αναγνωρίσιμους» στήριξαν ανοικτά την καμπάνια του «ΝΑΙ».

Σε λεκτικές υπερβολές είχαν δικαίωμα να προβούν μόνο οι υπέρμαχοι του «ΟΧΙ». Όσοι ήθελαν «ΝΑΙ» θα έπρεπε να προσέλθουν με ησυχία να ψηφίσουν, δίχως να προσπαθήσουν να επηρεάσουν κανέναν και έπειτα να κρυφτούν στα σπίτια τους.

Με θάρρος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εξέφρασε την άποψη του και επικρίθηκε σφόδρα για αυτήν. «Με θάρρος και στην ήττα» απάντησε με προσωπική του ανάρτηση.

Τώρα του ζητούν να παραιτηθεί, να μεταναστεύσει, να αποσυρθεί σε Μοναστήρι.

Αν το καίριο ζήτημα της χώρας είναι οι απόψεις του Μπογδάνου, του Ρουβά, του Τσιμιτσέλη, έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα ως κοινωνία.

Αν δεν ανεχόμαστε τη διαφορετική άποψη, φασίζουμε επικίνδυνα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η οικονομική κρίση οδηγεί κοινωνίες σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες, αλλά ουσιαστικά η τελευταία «κόκκινη γραμμή» που έχουμε είναι η δημοκρατία, οι ατομικές ελευθερίες, η ελευθερία έκφρασης, η ανοχή στη διαφορετική άποψη.

Μια κοινωνία που κομπάζει για την ανοχή στη διαφορετικότητα, ενώ παράλληλα στοχοποιεί νέα παιδιά, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, επειδή υποστήριξαν με θέρμη κάτι διαφορετικό από το περιβόητο «λαϊκό αίσθημα», είναι απλά για τα μπάζα. Να αντιπαρατεθεί με τις απόψεις τους, όχι να χαρακτηρίσει σκαιά τους "αντιφρονούντες".

Σε τελική ανάλυση προκρίθηκε μια συμπεριφορά μίσους ενάντια σε όσους κρίθηκαν «βολεμένοι». Ποιοι είναι άραγε οι βολεμένοι;

Όσοι έχουν δουλειά;

Όσοι έχουν ακόμη εξήντα ευρώ στις τράπεζες να «τραβήξουν» και σήμερα;

Όσοι έχουν αναγνωρισιμότητα από τη δουλειά τους;

Όσοι έχουν γκόμενα;

Όσοι ακόμη αγοράζουν τσιγάρα;

Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτό το δημοψήφισμα άνοιξε την «πόρτα του τρελάδικου». Πόλωσε επικίνδυνα, δίχασε οριζόντια την ελληνική κοινωνία, σε έχοντες και μη έχοντες.

Κι όλα αυτά για ένα δημοψήφισμα που έβγαλε παμψηφεί το «ΟΧΙ» και μέσα σε μία ώρα ερμηνεύτηκε ως «ΝΑΙ»!!!

Όσο για το ποιοι τελικά έκαναν τα κέφια των Γερμανών ας περιμένουμε λίγο να δούμε. Γιατί η άποψη ότι το «ΟΧΙ» ενισχύει τις απόψεις εκείνων που θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, κερδίζει δυστυχώς ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Μικρός Οδυσσέας

ΥΓ: Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους προαναφερθέντες. Αλλά όταν στέλνουν σε μένα τον μη «αναγνωρίσιμο» μήνυμα τύπου «ξέρουμε ποιος είσαι» (δεν το έκρυψα ποτέ) μπορώ να αντιληφθώ πλήρως τι bullying τράβηξαν οι «επώνυμοι». Γενικότερα όμως οφείλω να ευχαριστήσω τους φίλους και αναγνώστες του site για τη χρόνια «ασυλία» στις απόψεις μου. Στους καιρούς που ζούμε δεν είναι κάτι αυτονόητο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα