Κίνημα αγανακτισμένων και στο Λονδίνο

Χιλιάδες διαδηλωτές ετοιμάζονται να κατασκηνώσουν έξω από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, μιμούμενοι  το κίνημα Occupy Wall Street, που ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη.

Περίπου 4.000 άτομα έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, σε μια συγκέντρωση που ορίστηκε να γίνει το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου.

Το

κίνημά τους  ονομάστηκε Occupy London Stock Exchange.

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να καταλάβουν την πλατεία Paternoster, πολύ κοντά στα λονδρέζικα γραφεία της Bank of America, και της Goldman Sachs Group.

Το κίνημα Occupy Wall Street ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στην Νέα Υόρκη, με τους διαδηλωτές καταληψίες να παραμένουν στο Zuccotti Park του κάτω Μανχάταν, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική ανισότητα, και ζητώντας μεγαλύτερη φορολόγηση για τους πλούσιους.

Ο επικεφαλής της Citigroup, Vikram Pandit, δήλωσε πως ευχαρίστως θα συναντιόνταν με τους διαδηλωτές, αφού «καταλαβαίνει απόλυτα» τα αισθήματά τους.

Σύμφωνα με την Kai Wargalla, φοιτήτρια και  οργανώτρια του κινήματος, «διαμαρτυρόμαστε εναντίον της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας… ο οικονομικός, και πολιτικός τομέας, δεν λειτουργούν για εμάς τους απλούς ανθρώπους», είπε.

Ο εκπρόσωπος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου δήλωσε  πως έχει υπόψη την επικείμενη διαδήλωση, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει.

Εν τω μεταξύ, στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της πόλης Michael Bloomberg επισκέφτηκε τους καταληψίες του πάρκου Zuccotti, ενημερώνοντάς τους πως η εταιρία στην οποία ανήκει το πάρκο, σκοπεύει να προχωρήσει στον καθαρισμό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Bloomberg σέβεται το Σύνταγμα και την ελευθερία του λόγου, και πιστεύει στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Παράλληλα όμως, «έχουν δημιουργηθεί ανθυγιεινές συνθήκες στο πάρκο… οι καταληψίες θα μπορούν να επιστρέψουν, αρκεί να τηρούν τους κανόνες…». Σημειώνεται πως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης (κατά πλειοψηφία) του Bloomberg News.

Bloomberg  

http://www.bloomberg.com/news/2011-10-12/protesters-to-occupy-london-stock-exchange.html

Απόδοση:S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα