Κατώτεροι των περιστάσεων

17:27 2/2/2016 - Πηγή: Antinews

Και ξαφνικά στο Μέγαρο Μαξίμου ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης και η Φώφη Γεννηματά που τους... χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται το κέντρο του πολιτικού σκηνικού, που κινεί τα νήματα και καθορίζει τις εξελίξεις. Όλα βεβαίως στο πλαίσιο μιας χώρας που συνεχίζει να βουλιάζει,

μιας κοινωνίας που είναι στα κάγκελα και όπου βρίσκει Συριζαίο τον παίρνει με τις πέτρες και μιας κυβέρνησης που δείχνει παντελή αδυναμία να κάνει αυτό για το οποίο ψηφίστηκε μόλις τον Σεπτέμβριο.

Αίφνης λοιπόν ανοίγει κουβέντα για ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, για ανοίγματα του Αλέξη στην Κεντροαριστερά και για μια... άτυπη ανοχή από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Βεβαίως, πάντα στην πολιτική υπάρχουν χρήσιμοι ηλίθιοι που για μια καρέκλα ή για την πολιτική τους επιβίωση θα έκαναν τα πάντα. Όπως υπάρχουν και κάποιοι ανόητοι που νομίζουν ότι με το να κάνουν αβάντες και να δίνουν δωράκια αυτοϋπονόμευσης στον Τσίπρα θα τον ρίξουν το γρηγορότερο.

Άραγε τι νόημα έχει το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και τι είδους άνοιγμα είναι αυτό; Τι έχει να κερδίσει ο Τσίπρας από τον «τελειωμένο» μπάρμπα Φώτη που θα επιστρέψει στην Κουμουνδούρου με την ουρά στα σκέλια; Ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει; Θα του δώσουν μια τιμητική καρέκλα υπουργού για να συσπειρώσει την Κεντροαριστερά την οποία δεν εκφράζει εδώ και πολύ καιρό;

Μήπως είναι ακόμη μια προσπάθεια του τακτικιστή Αλέξη να διασώσει το τομάρι του διατηρούμενος στην εξουσία και παίζοντάς το ηγέτης της κεντροαριστεράς; Και καλά ο Κουβέλης ένας «τελειωμένος» πολιτικός είναι, άλλο που δε θέλει να του δίνουν σημασία. Η Φώφη τι κάνει; Που το πάει; Γιατί απ' ότι μαθαίνουμε στο ΠΑΣΟΚ γίνεται της... Φώφης καθώς η ίδια δεν θα έλεγε όχι σε προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πλήρη ρήξη με τη ΝΔ (άλλωστε είναι γνωστές οι κορώνες της περί αβύσσου) ο δε Βενιζέλος το παίζει τοποτηρητής και δεν θα απέκλειε συνεργασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Γενικώς, ο Τσίπρας συζητά με δύο «πεθαμένα» κόμματα και με τελειωμένους πολιτικούς από ΠΑΣΟΚ και πρώην ΔΗΜΑΡ για το πώς θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να βγει από τη δύσκολη θέση.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο άλλοτε κραταιός ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει. Έχει χάσει τα στηρίγματά του και την κυριαρχία του στο λαό, δυσκολεύεται να προωθήσει τα μέτρα στη Βουλή και αναζητά συμμάχους για να δημιουργήσει ένα «αντίπαλον δέος» στη Νέα Δημοκρατία. Η οποία με τη σειρά της δείχνει αδύναμη ακόμη να ηγηθεί του αντισυριζαίικου μετώπου που θα φέρει την Ελλάδα σε ίσιο δρόμο. Μήπως τελικά και οι τελειωμένοι της κεντροαριστεράς και η ΝΔ με την επιλογή της «χαλαρής» αντιπολίτευσης ρίχνουν νερό στο μύλο του Τσίπρα; Και μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης είναι αγνώμων με όσους τον στήριξαν ή τον έκαναν αυτό που είναι. Δείτε τι έχει γίνει ο Αλαβάνος, ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Βαρουφάκης κ.λπ. Τους έχει πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Απλά το ίδιο θα κάνει και με τους νέους συμμάχους που προσεγγίζει, αφού πρώτα πετάξει τον Καμμένο από το καράβι όπως πετάνε οι ναυτικοί τη σαβούρα.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η επόμενη περίοδος. Ο Τσίπρας θα καίγεται στα καζάνια της κόλασης που ο ίδιος δημιούργησε και κάποιοι «πρόθυμοι ηλίθιοι» θα του κάνουν... αέρα. Για να δούμε αν αυτοί οι «ηλίθιοι» έχουν καταλάβει τι λάθη κάνουν. Και πώς η Κεντροαριστερά που συσπειρώνεται τελικά το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γαντζωμένος με την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα