Κάτω τα χέρια από την αστική δημοκρατία!

Όλη αυτή η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη ΝΔ για το αν υπάρχει εγκληματικότητα ή όχι προσβάλλει όλους τους νοήμονες Έλληνες. Για να μην πούμε ότι είναι από την πλευρά του Μαξίμου ένοχη η στάση που τηρούν. Η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, απ’ όποιον κι αν έγινε και για οποιονδήποτε λόγο, θα έπρεπε να βάλει την κυβέρνηση σε σκέψεις, θα έπρεπε να την κινητοποιήσει. Όχι μόνο για να πιάσει τους δολοφόνους, αυτό εννοείται, αλλά για να δει τι πάει στραβά, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως, βλέπουμε ότι εδώ και δύο χρόνια η Αριστερά δείχνει να μην ενοχλείται από το μπάχαλο, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και στα Πανεπιστήμια. Δείχνει να μη θέλει να αντιμετωπίσει την συνεχώς διογκούμενη ανομία. Κλείνει τα μάτια και συμβιβάζεται με αυτό που γίνεται κάθε μέρα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Έρχεται και η είδηση ότι ξυλοκοπήθηκε ένας ΑΜΕΑ μέσα στο Πανεπιστήμιο για να δέσει το γλυκό.

Κι ενώ η δολοφονία του γνωστού δικηγόρου θα έπρεπε να είναι καταλύτης εξελίξεων γύρω από την εγκληματικότητα, την καθημερινότητα, το αίσθημα ασφάλειας, βλέπουμε μια απάθεια. Δεν τολμά η ΝΔ ή κάποιος άλλος να μιλήσει για ανομία, ανασφάλεια, χάος στο κέντρο και τον πιάνουν από το πέτο και τον τινάζουν στον αέρα. Μέχρι και non paper έβγαλε το Μαξίμου για να μας πει ότι ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται το θάνατο του Ζαφειρόπουλου. Δηλαδή τι πείραξε την κυβέρνηση; Η επικοινωνιακή διαχείριση μιας δολοφονίας. Μη τυχόν και στοχοποιήσουν την ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που ολοένα και χειροτερεύει. Εντάξει, δεν είμαστε Καμπούλ, δεν είμαστε ούτε Βαγδάτη, ειδικά από τη στιγμή που η εγχώρια τρομοκρατία έχει σιγήσει. Γιατί όμως θα πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ρουτίνα ότι δύο τύποι δολοφονούν εν ψυχρώ έναν δικηγόρο;

Είναι ρουτίνα το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εκδήλωση στα Πανεπιστήμια πλην των πάρτι των μπαχαλάκηδων; Έχετε πάει καμιά βόλτα έξω από την ΑΣΟΕΕ τελευταία; Έχετε δει τα δεκάδες «περίπτερα» που πουλάνε ό,τι πραμάτεια θέλει κανείς;

Έχετε μιλήσει με κατοίκους κι επιχειρηματίες των Εξαρχείων; Δεν δέχονται οι ασφαλιστικές να τους καλύψουν αυτοκίνητα ή καταστήματα. Κι αυτό είναι κανονικό;

Έχουμε μια απορία: Αν στη θέση του αδικοχαμένου Ζαφειρόπουλου ήταν ένας… αριστερός δικηγόρος, ένας… μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή από αυτούς τους συνηγόρους που υπερασπίζονται τρομοκράτες ή ακόμη και πληρωμένα πιστόλια της δημοσιογραφίας; Και καλά κάνουν, ο ρόλος του δικηγόρου είναι να υπερασπίζεται τους πάντες. Αν αυτός ο… μη δεξιός δικηγόρος δολοφονούταν θα είχαμε διαδηλώσεις στα Εξάρχεια, γι’ αυτό να είστε σίγουροι.

Αυτό που λέμε είναι ότι γίνεται μια επίθεση στη λεγόμενη «αστική δημοκρατία». Μια χώρα δημοκρατική, ευρωπαϊκή, με κανόνες, νόμους που τηρούνται και θεσμούς που γίνονται σεβαστοί δεν μπορεί να αποδέχεται αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο να μένει απαθής στον βιασμό της κοινωνίας μας.

Η επίθεση στην αστική δημοκρατία, είτε με δολοφονίες, είτε με επιθέσεις είτε με μπαχαλάκηδες πρέπει να ανακοπεί διότι είναι μια από τις βασικές παθογένειες της Ελλάδας που την πάνε πολλά χρόνια πίσω.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα