Καλύτερα οι εργαζόμενοι να πάρουν τα… φτερά του Πήγασου και να πετάξουν

«Ο πρόεδρος ενδιαφέρεται προσωπικά. Δεν ενημερώθηκε απλά, αλλά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την τύχη του Πήγασου». Αυτά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην εργασιακή επιτροπή του καταρρέοντος εκδοτικού ομίλου που εγκατέλειψε ο Φ. Μπόμπολας φεύγοντας… πετώντας.

Όταν σου λέει ο Τζανακόπουλος ότι ο ίδιος ο Τσίπρας ενδιαφέρεται τότε τι πρέπει να κάνεις; Τι να κάνουν οι εργαζόμενοι του ομίλου που μένουν στο δρόμο; Να ελπίζουν τίποτε, όταν ο πρωθυπουργός τους υπόσχεται λύση

και προσωπικό ενδιαφέρον;

Αν είναι σαν τα μνημόνια που υπογράφει και τις διαπραγματεύσεις που κάνει, αν είναι σαν τις επιτυχίες που έχει φέρει, τότε καλύτερα οι εργαζόμενοι να πάρουν τα… φτερά του Πήγασου και να πετάξουν γιατί δεν έχουν καμιά τύχη.

Τζανακόπουλος και Αχτσιόγλου είπαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξουν τους εργαζόμενους και θα πιέσουν τις τράπεζες να μην πάνε σε «ξαφνικό θάνατο» αλλά σε διαδικασία αντίστοιχη με αυτήν του ΔΟΛ.

Πέραν του γεγονότος ότι με ψεύτες που σου υπόσχονται βοήθεια καλύτερα να μην κάνεις παρέα, τι εννοεί ο Τσίπρας ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον; Από πότε νοιάζεται για μια ιδιωτική επιχείρηση; Ή μήπως ξεπλένει γραμμάτια; Μήπως θέλει δηλαδή να μην κλείσουν οι εφημερίδες και να τις αγοράσει κάποιος δικός του σε πλειστηριασμό; Και μάλιστα κοψοχρονιά; Διότι όσα και να δώσει κάποιος να πάρει τον Πήγασο η αλήθεια είναι ότι θα τον πάρει τζάμπα και απαλλαγμένο από δάνεια, φόρους, εισφορές και εργαζόμενους.

Άραγε μήπως αυτό εννοούσε ο Τσίπρας ως προσωπικό ενδιαφέρον; Ότι δηλαδή θα πιέσει για να δοθεί σε δικό του άνθρωπο με ελάχιστα λεφτά και με ζημιωμένους τους εργαζόμενους και τις τράπεζες που θα χάσουν 160 εκατ;

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στον Πήγασο καλύτερα να μην ελπίζουν σε πολλά, ειδικά όταν τις υποσχέσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα