«Καμπάνες» στα Παραπολιτικά για συκοφαντική δυσφήμηση

Φυλάκιση 15 μηνών σε δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Παραπολιτικά, επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για συκοφαντική δυσφήμηση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου.

Το δημοσίευμα αφορούσε ρεπορτάζ της εφημερίδας της 21ης Σεπτεμβρίου 2013 σύμφωνα με το οποίο ο Τάσος Τέλλογλου είχε προσληφθεί έναντι 5.000 ευρώ το μήνα από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη χαρακτηριζόμενος «ολοκαίνουργιο 45αρι» του επιχειρηματία. Ο συντάκτης, Π. Τζένος, καταδικάσθηκε ως φυσικός αυτουργός σε συκοφαντική

δυσφήμηση, ο δε εκδότης της εφημερίδας, κ. Κουρτάκης, ως άμεσος συνεργός για το ίδιο αδίκημα.

Πέρυσι ο δημοσιογράφος κ. Τέλλογλου είχε κάνει την εξής ανακοίνωση:

«Στις σελ. 20 και 21 του φύλλου 53 της 21/9/2013 του εντύπου «Παραπολιτικά» ιδιοκτησίας της «ΠΑΡΑΕΝΑ ΕΠΕ» δημοσιεύεται σήμερα κείμενο του κ. Παναγιώτη Τζένου με τίτλο «Τα δύο 45αρια του Τίγρη». Στο κείμενο αυτό, που διαφημίζεται στην πρώτη σελίδα του εντύπου, παρουσιάζομαι ως νέο «απόκτημα» του κ. Δημ. Μελισσανίδη. Στη σελίδα 21 και τονισμένο δημοσιεύεται κείμενο με τίτλο «Τέλλογλου των 'ειδικών αποστολών'», το οποίο μεταξύ των άλλων αστήρικτων αναληθειών και ηθελημένων ανακριβειών φθάνει στο σημείο να αναφέρεται σε «φθηνό deal», με το οποίο ο Δ. Μελισσανίδης καταβάλλει 5.000 € μηνιαίως για το νέο του απόκτημα, εννοώντας εμένα. Τα κείμενα συνοδεύονται από φωτογραφίες μου καθώς και άλλες «πληροφορίες» που παρατίθενται χωρίς καμία νοηματική συνέπεια, αλλά με πρόθεση να στηρίξουν τον ψευδή ισχυρισμό περί χρηματισμού κλπ.

Τόσο η προσβλητική αυτή αναφορά σε συναλλαγή δημοσιογράφου με επιχειρηματικά συμφέροντα για την έναντι ανταλλαγμάτων υποστήριξη θέσεων, όσο και όλα όσα παρατάσσονται στο κείμενο για να «αποδείξουν» δήθεν τα όσα μου αποδίδονται, είναι απολύτως αναληθή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά για μένα. Τα ρυπαρογραφήματα αυτά, που έχουν συνταχθεί με πλήρη γνώση της αναλήθειας και με πρόθεση συκοφάντησής μου, βλάπτουν την φήμη μου ως δημοσιογράφου, αλλά και την προσωπικότητά μου.

Επειδή απουσιάζω, δεν είχα την «τύχη» να διαβάσω ολόκληρα τα κείμενα του εντύπου αυτού. Είναι βέβαιο ότι μετά την προσεκτική ανάγνωσή τους θα έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω όλες τις διαστάσεις της κατασυκοφάντησής μου και να ασκήσω έγκληση και αγωγή ενώπιον του ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων για την επιδίωξη των κάθε είδους απαιτήσεων μου (χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης κλπ.).»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα