Κ. Μητσοτάκης: κ. Τσίπρα, ψεύδεστε, δεν έχετε λύσεις και η Ελλάδα σέρνεται

Μέσω μίας ομιλίας αιχμών και δριμύτατου "κατηγορώ" κατά της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για το σύνολο της πολιτικής και οικονομικής ύλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού ότι το οικοσύστημα των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων όχι μόνο "ψεύδεται", αλλά δεν έχει και καμία λύση,

με αποτέλεσμα η Ελλάδα να σέρνεται. Παράλληλα, έκανε λόγο για τρεις ανυπόστατους ισχυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, αποδομώντας λέξη προς λέξη τα καίρια αφηγήματα του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της Βουλής, είχαν ως απαρχή όλα όσα έλαβαν χώρα τρία χρόνια πριν σε επίπεδο Ολομέλειας. Όταν τον Δεκέμβριο του 2014, οι βουλευτές εκλήθησαν να ψηφίσουν για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. "Η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ματαίωσαν την προεδρική εκλογή και όχι επειδή το ήθελαν οι δανειστές, όπως είπε ο κ. Βούτσης. Εσείς που είπατε τον Ιανουάριο ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος ευτελίσατε τότε το Σύνταγμα με τον χειρότερο τρόπο εργαλειοποιώντας την προεδρική εκλογή και ρίξατε την κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Κουβέλη. Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό δύο φορές. Μία ως αντιμνημονιακοί και μία ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές. Την πρώτη μας κοστίσατε 100 δισεκατομμύρια. Το κόστος της δεύτερης θα το πληρώνουν οι Έλληνες για πολλά χρόνια ακόμα", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στα της οικονομικής εικόνας, ανέφερε πως η Ελλάδα, επί ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι η μόνη χώρα σε μνημόνιο. "Η οικονομία της χώρας σημειώνει τη χειρότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Εκτός αν ο κ. Βούτσης εννοούσε κάτι άλλο. Ότι κάποιοι δανειστές είναι ικανοποιημένοι σήμερα, γιατί ένα λαϊκίστικο μόρφωμα μετατράπηκε στο πιο πειθήνιο όργανό τους. Με άλλα λόγια κάποιοι μπορεί να είναι ικανοποιημένοι, γιατί γίνατε παράδειγμα προς αποφυγή για τους δικούς τους λαϊκιστές. Πώς το είχατε πει κάποτε κ. Τσίπρα; Χρήσιμοι ηλίθιοι. Τρίτη ευκαιρία ο λαός δε θα σας δώσει. Δε μάθατε κάτι από τα λάθη σας. Κάνετε τα ίδια πράγματα και περιμένετε διαφορετικά αποτελέσματά. Είναι προϋπολογισμός αντιλαϊκός, άδικος. Ένας προϋπολογισμός φόρων. Η Ελλάδα σέρνεται. Δεν αξίζει στους πολίτες άλλος ένας χαμένος χρόνος. Ψεύδεστε, δεν έχετε λύσεις και η Ελλάδα είναι εκεί που είναι. Ο προϋπολογισμός εύχονται οι πολίτες να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησής σας", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να στρέψει τα βέλη του σε τρεις "ανυπόστατους ισχυρισμούς" της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου:

-Πρώτον ότι η οικονομία δήθεν υπεραποδίδει.

-Δεύτερον ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια.

-Και τρίτον ότι όλα αυτά έχουν δήθεν κοινωνικό πρόσημο.

"Και οι τρεις ισχυρισμοί σας είναι ψευδείς. Η οικονομία όχι μόνο δεν υπεραποδίδει, αλλά αντιθέτως πέφτει έξω σε βασικούς στόχους, με σημαντικότερο όλων το ρυθμό ανάπτυξης. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Έχουν ήδη νομοθετηθεί μέτρα για το 2019 και το 2020. Έχουν ήδη τεθεί υπερβολικά αυστηροί δημοσιονομικοί στόχοι τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συνδέεται και με τη μείωση του χρέους. Ποιους κυρίως πλήττει η καταστροφική και γι’ αυτό αδιέξοδη αυτή πολιτική; Οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας. Όχι μόνο γιατί δεν προστατεύονται αλλά γιατί φτωχοποιούνται κάθε μέρα. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που συνειδητά διαλύετε την μεσαία τάξη, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι ο υπουργοί σας", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

-Αυτό λέγεται πλήρης αποτυχία

Αναλύοντας σημείο προς σημείο τα οικονομικά δεδομένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως η οικονομία, μετά από δύο χρόνια ύφεσης, έχει αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης.

"Υπεραπόδοση σημαίνει να πηγαίνεις καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Εδώ όχι μόνο η οικονομία δεν πηγαίνει καλύτερα από τις εκτιμήσεις, αλλά πηγαίνει χειρότερα. Υπάρχει υπερφορολόγηση, αχρείαστη λιτότητα και πλεόνασμα κοινωνικής αδικίας. Η μόνη υπεραπόδοση αφορά στην ίδια την αποτυχία σας", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε πως το 2017 θα κλείσει με χαμηλότερη ανάπτυξη, χαμηλότερη ιδιωτική κατανάλωση, χαμηλότερη δημόσια κατανάλωση και λιγότερες επενδύσεις. "Πέσατε έξω. Ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% αναμένεται να κλείσει το πολύ στο 1,5%. Δηλαδή στο μισό. Κάθε δύο μήνες αναθεωρούσατε τους στόχους προς τα κάτω. Η μόνη χώρα της ευρωζώνης που κάνει βήματα προς τα πίσω είμαστε. Για το ΔΝΤ είμαστε αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη. Δε μπόρεσε η χώρα να αξιοποιήσει ένα ιδανικό διεθνές περιβάλλον. Αυτό λέγεται κ. Τσίπρα πλήρης αποτυχία και όχι τη δική σας υπογραφή αποκλειστικά", είπε, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βήμα προς βήμα και στη λογική που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε επί τάπητος και από το Συνέδριο της "γαλάζιας" παράταξης, αυτή της σκληρής αντιπολίτευσης με καίρια επιχειρήματα, ο κ. Μητσοτάκης…τσεκούρωσε στην Ολομέλεια τα…χαρτιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

"Για τις επενδύσεις, ο στόχος ήταν στο 9,1% και είμαστε στο 5,1%. Στην ιδιωτική κατανάλωση, αντί 1,8% είμαστε στο 0,9%. Οι δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν κατά 800 εκατομμύρια. Και βέβαια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να αυξάνονται. Και φυσικά τα χρέη των πολιτών προς την εφορία ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες είναι αιχμάλωτος των φόρων του. Η Ελλάδα είναι μία χώρα κομμένη στη μέση, με μία κοινωνία ακρωτηριασμένη", ανέφερε και στράφηκε κατά της κυβερνητικής τακτικής των υπερπλεονασμάτων, κατηγορώντας τη συγκυβέρνηση πως πατάει επάνω σε αυτά, προκειμένου να μοιράζει επιδόματα, σε μία κοινωνία υπερφορολογημένη.

"Γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα; Γιατί να στερούμε πόρους από την πραγματική οικονομία; Μία εξήγηση υπάρχει για αυτή τη συνειδητή επιλογή. Τα θέλετε, για να μοιράζετε επιδόματα. Από τη μία τσέπη παίρνετε δέκα, για να δώσετε στην άλλη ένα. Χάνονται εδώ και δύο χρόνια θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται μερικής. Έξι στις δέκα νέες θέσεις είναι μερικής απασχόλησης. Ο δείκτης της ανεργίας μειώνεται, αλλά χωρίς αύξηση των εισοδημάτων. Τα έσοδα τα ταμεία αυξάνονται και εξαιτίας των διπλών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες", επεσήμανε και χαρακτήρισε ανύπαρκτες τις επιδόσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Έχετε βάλει τη χώρα σε 4ο Μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα έσοδα από τους φόρους μειώνονται, όπως μειώνονται και τα δηλωθέντα εισοδήματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης των φόρων και των εισφορών. Παράλληλα, είπε ότι όχι μόνο δεν είχαμε μείωση της φοροδιαφυγής, αλλά αυτή αυξάνεται, τονίζοντας πως το "δήθεν υπερπλεόνασμα" της κυβέρνησης προήλθε:

-Από τη δίχως έλεος φοροεπιδρομή σε όλους τους πολίτες.

-Από τις κατασχέσεις.

-Από τη διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών.

-Από τη σκόπιμη καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων.

-Από τη μείωση των επενδυτικών δαπανών κατά 800 εκατομμύρια.

-Από την υποχρηματοδότηση κοινωνικών δαπανών.

"Αυτή είναι η αλήθεια για το δήθεν υπερπλεόνασμα και τη δήθεν υπεραπόδοση", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Για να αποδομήσει, αμέσως μετά, το "νέο ψέμα Τσίπρα", που σχετίζεται με τη "δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι έχει βάλει τη χώρα ήδη σε 4ο Μνημόνιο. Με μέτρα ύψους 5,1 δις. Με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου. Με την αποδοχή των υπερπλεονασμάτων.

"Οι χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια ψήφισαν μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος; Όχι. Υπάρχουν σε αυτές τις χώρες capital controls; Όχι. Υπάρχουν υπερπλεονάσματα; Όχι. Καθαρή έξοδος θα επιτευχθεί μόνο, χωρίς μέτρα για το μέλλον, χωρίς ασφυκτική επιτήρηση, χωρίς υπερπλεονάσματα. Στις Βρυξέλλες το βαφτίζουν "υβριδικό" αυτό το μνημόνιο. Εξαιτίας σας κινδυνεύει να χαθεί κάθε θετική προοπτική, όπως χάνεται και κάθε υπόσχεση του κ. Τσίπρα", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκανε ειδική αναφορά και στο ζήτημα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου "Θα κάνετε κάτι; Η μήπως επειδή κάποιοι απέκτησαν ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν; Όχι μόνο είστε διαπλεκόμενοι, αλλά παινεύεστε για αυτό", σχολίασε.

Σταχυολογώντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:

- Πανηγυρίζετε για την αποκλιμάκωση στις τιμές των ομολόγων. Αυτό πράγματι είναι μία καλή εξέλιξη. Αλλά δε λέτε ότι τα επιτόκια δανεισμού είναι εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με αυτά της Κύπρου ή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

- Tο πρόβλημά σας δεν είναι η ιδεολογία σας. Μεταξύ μας αμφιβάλλω εάν έχετε ιδεολογία. Το πρόβλημα σας είναι ο αφόρητος κυνισμός σας. Τα ατελείωτα ψέματά σας. Η μνημειώδης ανικανότητά σας. Η βαθιά σας ανηθικότητα. Όσο παραμένετε στην εξουσία καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα δε θα έρθουν.

- Η κατάσταση στη ΔΕΗ και τις συγκοινωνίες είναι τραγική. Όμως η πιο προβληματική εξέλιξη είναι στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας. Στην κατάταξη της παγκόσμιας τράπεζας έχουμε πέσει έξι θέσεις. Όλα αυτά όταν οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις σέρνονται. Μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποεπενδύουν. Εκατοντάδες επιχειρήσεις μεταναστεύουν φορολογικά ή πραγματική στις βόρειες χώρες.

- Επενδύσεις στην Ελλάδα δε μπορείτε να φέρετε. Από ιδεοληψία; Ανικανότητα; Το αποτέλεσμα μετράει.

-Έχετε επιβάλει 27 νέους φόρους. 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Μειώσατε δύο φορές το αφορολόγητο. Κόψατε το ΕΚΑΣ και θα το καταργήσετε από το νέο χρόνο. Όλα αυτά πλήττουν τους πιο αδύναμους.

-Τα χειρότερα είναι μπροστά σας. Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων μπροστά σας. Το 4ο δικό σας μνημόνιο είναι μπροστά σας.

-Σήμερα δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία στην πρώτη κατοικία. Σήμερα προστατεύεται από πλειστηριασμό μόνο η πρώτη κατοικία πολιτών που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Όποιος δεν έχει υπαχθεί είναι 100% απροστάτευτος. Αφού δε μπορείτε να προστατεύσετε την πρώτη κατοικία αποκαλύψτε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

-Μία ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία που γαλουχήθηκε σε συνθήκες τυχοδιωκτικής γυμναστικής δε μπορεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να παραμείνετε στην εξουσία λίγους μήνες. Να χτίσετε σχέσεις εκλογικής πελατείας με κοινωνικά στρώματα που από τη μία τα φτωχοποιείτε και από την άλλη προσπαθείτε να τα δελεάσετε με χριστουγεννιάτικα επιδόματα. Την ίδια ώρα που εξυπηρετείτε μία νέα ολιγαρχία που επιτρέψατε να πλουτίσει και να αποκτήσει κρίσιμους τομείς, για να συναλλάσσεστε μαζί της.

-Την ίδια ώρα που αντί να συμμαζέψετε το κράτος το ξεχειλώνετε. Γονατίζετε τους Έλληνες τους φόρους, μειώνεται κοινωνικές δαπάνες, ενώ παράλληλα χτίζεται το δικό σας κομματικό κράτος. Έχετε φτιάξει μία βιομηχανία κατασκευής γραμματέων. Από 81 φτάσαμε στους 156. Αυξήσατε κατά 30% τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων. Αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων και όλοι αυτοί είναι όμηροι των υποσχέσεών σας για μονιμοποίηση. Συστήσατε νέους φορείς. Αυτό το έκτρωμα δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσουμε. Δε θα υποσχεθώ μονιμοποιήσεις για μερικές ψήφους. Αρκετά με αυτούς που ενώ επαγγέλλονται το νέο εκφράζουν το χειρότερο χθες.

Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο ριζικής ανασυγκρότησης και μία αποφασισμένη ηγεσία. Το σχέδιό μας είναι έτοιμο. Έχει δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Ο δεύτερος άξονας είναι η διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία.

-Η κοινωνία βρίσκεται εγκλωβισμένη. Το βάρος της ευθύνης μεταφέρεται στους ώμους της ΝΔ. όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως έχουμε το σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες κ. Τσίπρα. Μία Ελλάδα υπάρχει και δε θα βγούμε από την κρίση, εάν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

-Όταν έρθει η ώρα θα υπάρχει πράγματι "καθαρή έξοδος". Η έξοδος σας από την εξουσία. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε το 2018 να είναι το έτος της μεγάλης πολιτικής ανατροπής.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
τσιπρας, ελλαδα, μητσοτακης, χρυση αυγη, capital controls, βουλη, λύση, εκλογες, συνταγμα, μνημονιο, προυπολογισμος, υπουργοι, σημαίνει, ΔΝΤ, επιδοματα, δις, capital, βρυξέλλες, μμε, νεα δημοκρατια, κυπρος, δεη, συγκοινωνιες, τραπεζες, νέα, συμβασιουχοι, ώμους, συριζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, ανεξαρτητοι ελληνες, καμμενος, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, τραπεζα κυπρου, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αφορολογητο 2020, κοινωνια, αποτελεσματα, βουλευτες, ληξιπροθεσμες οφειλες, χριστουγεννιατικα, χωρες, αυγη, αφορολογητο, βημα, εξοδος, εφορια, ηγεσια, κυπρου, μμε, οικονομια, το βημα, ψεμα, ψεματα, ωρα, capital, αυξηση, ελεος, κυνισμος, αξιζει, αξονας, αξονες, βρισκεται, βρυξέλλες, δικη, δις, δωσει, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, εξι, επενδυσεις, ετοιμο, ετος, ιδια, ηλιθιοι, ιδεολογια, ομιλια, κυβερνηση, λαθη, λύση, ληξη, λογια, λογο, μαξιμου, μηνες, μειωση, μορφωμα, μπορειτε, ομηροι, πεδιο, περιβαλλον, υπογραφη, συζητηση, σχεδιο, τρια, τριτη, φυσικα, χειροτερα, χρυση, χρονος, βηματα, χωρα, ιδανικο, μπροστα, σημαίνει, θεσεις, ώμους
Τυχαία Θέματα