Ισχυρός σεισμός 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό, τουλάχιστον 15 νεκροί

14:30 8/9/2017 - Πηγή: Antinews

Τουλάχιστον 15 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο νότιο Μεξικό ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει τα 70 εκατοστά.


"Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα", δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών.

Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή Πολιτεία Ταμπάσκο ένα παιδί σκοτώθηκε από την κατάρρευση

ενός σπιτιού. Ένα βρέφος που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη υπέκυψε μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τον σεισμό.Το μέγεθος του σεισμού υπολογίσθηκε στους 8,1 βαθμούς από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Ο Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμούς, ενώ οι μεξικανικές αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο της Κίνας το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, ενώ είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.


RCK noticias @RCKnoticias

De esta forma se vivió el #temblor en oficinas del Centro Historico de la Ciudad de México.

8:59 π.μ. - 8 Σεπ 2017

33 απαντήσεις 221221 Retweet 223223 "μου αρέσει"

Για τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις μεξικανικές ακτές. Σύμφωνα με το Reuters, κύματα ύψους 0,7 μέτρων παρατηρήθηκαν στις ακτές της χώρας.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις εγκαταστάσεις της για τυχόν ζημιές, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα, ούτε στο διυλιστήριο Σαλίνα Κρους που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το επίκεντρο του σεισμού.


Canal 2 Valle TV @Canal2ValleTV2

Violento sismo de esta noche en Guatemala y México. Tomar precaución.

9:16 π.μ. - 8 Σεπ 2017

απαντήσεις Retweet 11 "μου αρέσει"

Κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε περιοχές του νότιου Μεξικού. Μάλιστα στην περιοχή Χουτσιτάν στην Πολιτεία Οαχάκα, όπου μέρος του δημαρχείου, ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ και άλλα κτίρια μετατράπηκαν σε ερείπια.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι σε πολλές περιοχές παρατηρούνται μεγάλες διακοπές ρεύματος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι εκτεταμένες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία "τα πρωτόκολλα της πολιτικής προστασίας".

Επρόκειτο για τον πιο ισχυρό σεισμό που σημειώνεται στο Μεξικό από το 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα