Η ΝΔ ζητάει συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για το Σαρωνικό

Διμέτωπη επίθεση στη συγκυβέρνηση, με το βλέμμα να στρέφεται τόσο στο επενδυτικό μέτωπο, όσο και στην οικολογική καταστροφή που συντελείται στο Σαρωνικό, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Μέσω του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, η γαλάζια παράταξη βάλλει κατά του κυβερνητικού οικοσυστήματος.

"Ο επικεφαλής της "task force" για τις επενδύσεις”" κ. Τσίπρας, καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο

μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα. Χτες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό. Στο Ελληνικό καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο, μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους”, τόνισε ο κ. Κικίλιας, εγκαλώντας, παράλληλα, τη συγκυβέρνηση "που παριστάνει ότι έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες” ότι παραμένει θεατής στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στον Σαρωνικό.

"Η έκταση της ρύπανσης είναι ήδη τεράστια. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία απορρύπανσης καθυστέρησαν αδικαιολόγητα. Την ίδια ώρα, ο κ. Κουρουμπλής αντί να συντονίζει τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται στα τηλεπαράθυρα, σχολιαστής επί παντός επιστητού…Είναι προφανές ότι για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι λαϊκές συνοικίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι δεύτερης κατηγορίας, και οι κάτοικοί τους, που τόσα τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, και το κυριότερο, αμέσως πρόσθετα μέτρα για την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Έκτακτη σύγκλιση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής, ο Βουλευτής Χίου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Νότης Μηταράκης.

"Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής μας και προκειμένου να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, τυχόν ευθύνες αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε βραχύ και μακρύτερο ορίζοντα, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με πρόσκληση σε αυτή των συναρμόδιων Υπουργείων, την Περιφέρεια, τους όμορους Δήμους που έχουν πληγεί, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μηταράκης.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα