«Η κυβέρνηση σκηνοθετεί την δική της εκδοχή της ταινίας Good bye Lenin»

17:15 7/5/2015 - Πηγή: Antinews

Μετά τις «Καυτές σέλες» και τον «Επαναστάτη χωρίς αιτία», άλλη μια κινηματογραφική αναφορά γίνεται σε διεθνές ΜΜΕ, αυτή τη φορά από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Σε άρθρο γνώμης, ο Χρήστος Κατσιούλης, διευθυντής του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στην Αθήνα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

θα πρέπει να επιστρέψει στο ρεαλισμό και σε αυτό θα πρέπει να τη βοηθήσει η Ευρώπη.

«Προκειμένου να κρατήσει την αριστερή πλατφόρμα, που προέρχεται από το παλιό κομμουνιστικό κόμμα με τη μέρος της η κυβέρνηση σκηνοθετεί την δική της εκδοχή της ταινίας Good bye Lenin. Δανείζεται τη γλώσσα παλαιών μαρξιστικών κειμένων, όπου αντίπαλοι είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι γερμανοί αποικιοκράτες. Η ιδιωτική οικονομία αντιμετωπίζεται με καχυποψία, ο δημόσιος τομέας αποτελεί τη λύση της ανεργίας και όποιος δεν είναι με το μέρος μας είναι εναντίον μας […]Το δράμα αυτής της σκηνοθεσίας είναι ότι οι πολίτες υποφέρουν» γράφει.

Ο αρθρογράφος παραδέχεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον αυτής της κατάστασης έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Αναπροσάρμοσε τη διαπραγματευτική του ομάδα, ετοιμάζει κόμμα και πολίτες για έναν έντιμο συμβιβασμό και είναι διατεθειμένος να αμφισβητήσει τις ‘κόκκινες γραμμές' […] Τώρα πρέπει από την πλευρά τους και οι Ευρωπαίοι εταίροι να τολμήσουν ένα βήμα και να της δώσουν προκαταβολικά εμπιστοσύνη εξασφαλίζοντάς της αέρα μέχρι τον Ιούνιο».

http://www.sueddeutsche.de/politik/aussenansicht-ueberall-feinde-1.2467025

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα