Η Φώφη «τρώει» τα παιδιά της και τα δικά μας

Λίγες ώρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες στην Κεντροαριστερά και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχουν πάρει πολλοί Έλληνες χαμπάρι. Αν και θα έπρεπε να είναι μαζική η συμμετοχή, να ξεπεράσει τις 200 και τις 300 χιλιάδες, όχι γιατί σώνει και καλά πρέπει ο κόσμος να ξαναπιστέψει το χώρο αυτό, αλλά για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στον Τσίπρα ότι δεν παίζει εν ου παικτοίς.

Μακάρι να πάει πολύς κόσμος, όχι απαραίτητα Πασόκοι ή Ποταμίσιοι,

ώστε ο νέος φορέας που φιλοδοξούν να φτιάξουν να είναι το καρφί στον σταυρό που θα βάλει ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι έκαναν τα πάντα για να μην υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, για να απαξιωθεί η διαδικασία, για να περάσει σιωπηρά η εκλογή και να μην προκληθεί θόρυβος. Βολεύει μια χαρά το συστηματάκι που έχει στήσει ο Τσίπρας και η παρέα του να μην γίνει ισχυρή η Κεντροαριστερά και κυρίως να μη βγει κάποιος αρχηγός και ανατρέψει τα πάντα. Και μαζί πάρει και την τελειωμένη αριστερά.

Το παιχνίδι μόλις ξεκινά και τα αποτελέσματα που θα βγουν αύριο θα δείξουν αν υπάρχει ελπίδα για να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό και να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα με τον Τσίπρα ή θα έχουμε διαιώνιση μιας κακής ή μάλλον καταστροφικής κυβέρνησης της αριστεράς.

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν είδαμε πολλά χτυπήματα κάτω από το στομάχι, κυρίως από το σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη και όσους θεωρούν ότι ο χώρος είναι κληρονομικό δικαίωμα. Αρχικά αποφάσισαν και διέταξαν να μη γίνει εξ αποστάσεως ψηφοφορία και χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού αλλά και όσοι δεν πάνε στις κάλπες, να μην μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Έργο Φώφης βεβαίως γιατί σου λέει «ελέγχω τώρα το μαγαζάκι, να έρθουν οι νέοι να μας το πάρουν;».

Έπειτα μπήκαν μια σειρά από εμπόδια για να μην ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Έργο Χαριλάου Τρικούπη κι αυτό γιατί δεν ήθελαν να ανοίξει η διαδικασία.

Και τώρα μαθαίνουμε κι άλλα.. μεγάλα κόλπα. Ένα από αυτά λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μην εμπλακεί φανερά στις εκλογές αλλά να δώσει εντολή ώστε στον πρώτο γύρο οι «παπανδρεϊκοί» ψηφοφόροι να πάνε να ψηφίσουν Καμίνη ώστε να μη βγει ο Νίκος Ανδρουλάκης που προηγείται ή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αν γίνει αυτό και πάνε οι ψηφοφόροι σαν τα πρόβατα η αλήθεια είναι ότι έχουν ισχυρό πλεονέκτημα και μπορεί να δούμε έναν άχρηστο δήμαρχο να διεκδικεί για τα καλά την αρχηγία.

Μαθαίνουμε επίσης ότι επειδή στο Μαξίμου δεν είδαν με καλό μάτι την άνοδο του Ανδρουλάκη κατά κύριο λόγο, θέλουν να τον ψαλιδίσουν. Ο ευρωβουλευτής έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι απόλυτα ξεκάθαρος για την αντιπαλότητά του με το σύστημα Μαξίμου.

Οι πληροφορίες λένε ότι δόθηκε εντολή σε Συριζαίους ψηφοφόρους να πάνε μαζικά να ψηφίσουν Φώφη ή Καμίνη γιατί τους θεωρούν δικούς τους. Άλλωστε, κουμάντο στο ΠΑΣΟΚ και πίσω από τη Φώφη, κάνει ο Λαλιώτης, ο Ρέππας, ο Πρωτόπαππας και μια σειρά από πασοκικά στελέχη που έχουν βαρίδια από το παρελθόν.

Μια φήμη λέει ότι η Γενημματά παίζει και με… σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Έχει μοιράσει δηλαδή έτοιμα ψηφοδέλτια θυμίζοντας άλλες εποχές, πολύ πιο σκοτεινές. Τι να πει κανείς. Αν την Κυριακή και ειδικά την επόμενη ο κόσμος ψηφίσει τη Φώφη, δηλαδή μία από τα ίδια, τότε μην περιμένουν κάποιον να μας σώσει. Είμαστε ήδη σε τροχιά καταστροφής.

Και μιας και είμαστε στο ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντέννα για την παγκόσμια αποκλειστικότητα που είχαν. Φιλοξένησαν στο δελτίο ειδήσεων τη Φώφη Γεννηματά και ασφαλώς ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος θα πρέπει να… δυσκολεύτηκε να πείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά αν στο δελτίο δεν έχουν πάει να μιλήσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι και μόνον η Φώφη. Θα έχυσαν πολύ ιδρώτα και είναι δημοσιογραφική…επιτυχία αυτή η εκπομπή. Ευτυχώς που δε ζει ο Κυριακού για να δει.

Πάντως, δύο πράγματα πρέπει να ειπωθούν σε σχέση με τις εκλογές. Το πρώτο είναι να πάει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Να δείξει ο πολίτης ότι δεν είναι απαθής, δεν είναι το παιχνιδάκι στα χέρια του Τσίπρα και του Καμμένου.

Το δεύτερο είναι να επιλέξει κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει την παράταξη, να την κάνει πιο μεγάλη. Γιατί ποιος περίμενε να ικανοποιείται με το 6% που παίρνει η Φώφη; Μάλλον είναι καλύτερα να πάνε σπίτι τους αν κάποιοι το υπηρετούν αυτό.

Πάντως, βλέποντας τις φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της Γεννηματά στο Σπόρτινγκ, ειδικά όσες δείχνουν τις πρώτες καρέκλες σίγουρα θα αναφωνήσει «φτάνει πια με το βρόμικο ΠΑΣΟΚ». Και θα σκεφτεί ότι δεν μπορεί να γίνεται τιμητής των πάντων ένα κόμμα που έχει στις τάξεις του ό,τι πιο παλιό και διαπλεκόμενο έχει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα