Η Εθνική Άμυνα απαιτεί υπεύθυνη και ηχηρή αντιπολίτευση

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να μετασχηματίσει τη δομή του κόμματος και κυρίως ο μετασχηματισμός των τομέων ήταν καθαρά προς την σωστή κατεύθυνση. Η τοποθέτηση των νέων τομεαρχών δίνει την ευκαιρία επέκτασης της στελέχωσής τους με άτομα, που αποδειγμένα γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της χώρας και έχουν τα εφόδια και τη θέληση να εργασθούν για την ανασυγκρότησή της.

Ιδιαίτερα στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και του στρατηγού Δημοσχάκη, έδωσε σημαντική τόνωση στο υπάρχον υποτονικό κλίμα δημιουργώντας προσδοκία ουσιαστικής προσπάθειας,

που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πραγματική στήριξη των ΕΔ, σε όλα τα επίπεδα προσωπικού και μέσων, για την διασφάλιση της Εθνικής Άμυνας.

Το κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, στον εν λόγω τομέα, έρχεται να ταράξει η πρόσφατη συνέντευξη του τομεάρχη στον RealFM και συγκεκριμένα η αναφορά του στον ΥΕΘΑ στην οποία αναφέρει ότι, «ο Καμμένος έχει εθνικές ευαισθησίες, δεν είναι άπατρις. Πιστεύω ότι σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις, αγαπάει τη στολή. Το μόνο επικίνδυνο με τον Καμμένο είναι ότι επειδή είναι πολύ συναισθηματικός και παρορμητικός πρέπει να είναι προσεκτικός. Αυτή η θέση θέλει έναν άνθρωπο προσεκτικό». Και ακόμα πρόσθεσε ότι, «όσοι περιμένουν κοκορομαχία με τον Καμμένο από την πλευρά μου αποκλείεται. Η Εθνική Άμυνα δεν είναι χώρος για κοκορομαχία. Όπου μπορεί η ΝΔ να είναι χρήσιμη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για τους αξιωματικούς μας, για το πολιτικό προσωπικό,για τους κατώτερους αξιωματικούς, για τους οπλίτες, η ΝΔ θα είναι μαζί τους για να τους βοηθήσουμε, δεν θα είναι για να κάνει φασαρία».

Η δήλωση αυτή του τομεάρχη Άμυνας δείχνει ότι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος για τα έργα και τις επιλογές του κ. Καμμένου τόσο στο προσωπικό όσο και στα μέσα , που τον καθιστούν επικίνδυνο και επιζήμιο, πολύ περισσότερο ακόμα και από τον κ. Μπεγλίτη (και τον διευθυντή του κ. Τόσκα), για τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και την Εθνική Άμυνα. Όσον αφορά το θέμα των κοκορομαχιών κανένας δεν αναμένει κάτι τέτοιο. Όμως τα στελέχη των ΕΔ αναμένουν υπεύθυνη, ηχηρή, σθεναρή ,ουσιαστική και δυναμική αντιπολίτευση που θα αποτρέψει τον κ. Καμμένο και τους «συνεταίρους» του, ένστολους και μη, από το να καταστήσουν τις ΕΔ «επιχείρηση» τους και μέσο προβολής για προσέλκυση κομματικής πελατείας αλλά και θα αναδείξει και θα προωθήσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Η αποτροπή αυτή απαιτεί υψηλούς τόνους ουσιαστικής αντιπαράθεσης.

Προφανές είναι ότι, ο τομεάρχης Άμυνας δεν έχει ενημερωθεί για τον σκόπιμο «ψίθυρο» που διακινείται μεταξύ των στελεχών των ΕΔ από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι, «ο Καμμένος με την ΝΔ τα έχουν βρει» και η δήλωση του, τρόπον τινά, ενδεχομένως ρίχνει νερό στο μήλο τους. Αυτό αναδεικνύει την έλλειψη από τον τομέα Άμυνας στελεχών, που να έχουν τη δυνατότητα της άμεσης πληροφόρησης αλλά και την ικανότητα να συνειδητοποιούν την πραγματικά τραγική κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ και να την μεταφέρουν αυτούσια στον τομεάρχη. Η αντιπολίτευση της ΝΔ στην Εθνική Άμυνα δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται σε εκτιμήσεις και πληροφορίες πρώην στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων που θα έπρεπε «να κάνουν την τύχη εικόνισμα», όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε συνεντεύξεις τους, που έφτασαν σε αυτούς τους βαθμούς και όλα τα στελέχη γνωρίζουν την πολιτεία και τις ικανότητές τους. Η αξιοποίηση τέτοιων στελεχών ως προμετωπίδα του τομέα άμυνας δημιουργεί αποτροπή στην συμμετοχή καταξιωμένων στελεχών που χαίρουν άκρας εκτίμησης από τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των ΕΔ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνει η παράταξη αξιόλογο έμψυχο υλικό με ότι αυτό σημαίνει.

Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ θα πρέπει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στον ρόλο της ως αντιπολίτευση στο πολύ σοβαρό τομέα της Εθνικής Άμυνας θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τα σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα και χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις .

Αντιαμυντικός

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα