Η χώρα χρειάζεται όραμα

O διαχωρισμός σε «εμείς κι αυτοί», σε «αριστεροδεξιούς εθνολαϊκιστές και αστούς», σε «Περηφανο-οχιάδες και Μένουμε-Ευρωπαίους» έγινε και με τη βούλα του Κυρίτση. Ο οπαδός – βουλευτής έβαλε τα θεμέλια για την περιχαράκωση που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια. Ο διπολισμός, με συνθήματα «θα πληρώσετε που είπατε ναι» ή «θα σας εκδικηθούμε που είπατε ναι» θα είναι το επόμενο πολιτικό στόρι της χώρας.

Είναι σαν το ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός

στο μπάσκετ όπου ένας θα είναι ο νικητής με κάθε τρόπο και ποτέ αυτές οι ομάδες δεν θα μπορέσουν να ομονοήσουν.

Το ποιοι είναι οι άλλοι το ξέρουμε πια πολύ καλά. Πρώην αριστεροί ή γιαλαντζί επαναστάτες, αριβίστες του χειρίστου είδους, ανθέλληνες που στήνουν σκηνικό εμφυλίου χωρίς να υπολογίζουν τη χώρα παρά μόνο το τομάρι τους.

Αυτοί λοιπόν οι απίθανοι νεομαρξιστές που έχουν ξεκινήσει τον ταξικό τους αγώνα, έχουν καταθέσει στον ελληνικό λαό το δικό τους «αφήγημα». Ξέρουμε ποιοι είναι, όλοι όσοι δεν είμαστε μαζί τους γνωρίζουμε πλέον που το πάνε και τι να περιμένουμε απ’ αυτούς. Ο άκρατος λαϊκισμός τους θα εντείνεται όσο χάνουν ερείσματα στην κοινωνία. Και θα προσπαθήσουν να βρουν στηρίγματα παίζοντας με την αγωνία, το φόβο, την ανησυχία του κόσμου. Από εδώ και στο εξής το καθεστώς θα παίζει με τις λέξεις, επειδή δεν μπορεί να καταθέσει ψυχρούς αριθμούς της οικονομίας, εκεί που τα θαλάσσωσε, θα γυρίσει στον εθνολαϊκισμό, επενδύοντας βεβαίως και στον μετρ του είδους Πάνο Καμμένο. Θα δούμε πολλά σόου τους επόμενους μήνες αλλά εν πάση περιπτώσει αυτή είναι η ιστορία που θα πουλήσουν. Η ιστορία α λα Τσάβες που θα φανατίζει, θα δημιουργεί εχθρούς, θα στήνει τεχνητές κρίσεις.

Εντάξει λοιπόν τους έχουμε καταλάβει, θα είναι αυτοί που έκαναν το «όχι» «ναι» μέσα σε λίγες ημέρες και κυβερνούν από τότε χωρίς ίχνος ντροπής. Έχουν καταθέσει το σχέδιό τους για την οικονομία και θα το υπηρετήσουν μέχρι τέλους.

Το μείζον ερώτημα για όλους εμάς που δεν είμαστε πιασμένοι στα δίχτυα του εθνολαϊκισμού είναι ένα, τώρα που η χώρα βρίσκεται ξανά στην κόψη του ξυραφιού: Τι προτείνουν οι άλλοι; Οι αστοί αυτής της χώρας (όσοι έμειναν δηλαδή), εκείνοι που ψήφισαν «Μένουμε Ευρώπη» ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης. Όσοι δεν αντέχουν άλλο την καφρίλα της αριστεράς. Όσοι πλέον δεν βλέπουν τον Τσίπρα σαν τον αντισυστημικό πολιτικό που σαρώνει με την παρουσία του το παλαιό πολιτικό σύστημα. Οι άνθρωποι της προκοπής, της ελεύθερης αγοράς, της επιχειρηματικότητας σε υγιείς βάσεις, του μεροκάματου αλλά και της καινοτομίας. Όλοι οι παραπάνω ποια εναλλακτική πρόταση καταθέτουν; Για την Ελλάδα, την οικονομία, το πολιτικό σύστημα, την Παιδεία, ποιες είναι οι προτάσεις τους;

Πρέπει να πούμε πολλές αλήθειες αν θέλουμε να δούμε ξανά τη χώρα να στέκεται όρθια. Πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο τι τον περιμένει αλλά και τι ελπίδες έχει να επανέλθει σε μια κανονικότητα, χωρίς ταυτόχρονα να είναι αβέβαιος και ανήσυχος συνεχώς για το μέλλον της οικογένειάς του και της πατρίδας του.

Ο προσφάτως χαμένος σε ηλικία μόλις 56 ετών καθηγητής Γ. Τσαμουργκέλης, αν και χτυπημένος από σοβαρή ασθένεια παρουσίασε το βιβλίο του. Έχοντας επίγνωση της υγείας του εξέφρασε την αγωνία του για τη χώρα λέγοντας: «Υπάρχει η εναλλακτική. Να ξανασχεδιάσεις τη ζωή σου… Η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με τη συμμετοχή όλων και την ευθύνη όλων. Για να ξαναζήσει».

Αυτά είπε ένας άνθρωπος που στο τέλος της ζωής του θέλησε να δώσει το όραμά του για την Ελλάδα. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν, ποιος το είπε, ποιος το καταθέτει. Σημασία έχει ότι πέφτει στο τραπέζι για την επόμενη ημέρα της πατρίδας μας. Όσοι την αγαπούν, ανεξαρτήτως κόμματος, τάξης, οικονομικής κατάστασης οφείλουν να την ενστερνιστούν.

Οι αντίπαλοι, λοιπόν του Τσίπρα, του Καμμένου, του Κυρίτση, της Βαγενά, της Καρακώστα και όποιων άλλων υπηρετούν πιστά τον εθνολαϊκισμό, όφειλαν να είναι ήδη έτοιμοι για να καταθέσουν την πρότασή τους. Δεν είναι δυστυχώς έτοιμοι, η πρότασή τους μοιάζει τόσο με του ΣΥΡΙΖΑ. Περιέχει μνημόνια, περιέχει περικοπές, δύσκολες ημέρες με αβέβαιο μέλλον. Περιέχει νούμερα που είναι αμφίβολο αν θα πιαστούν. Το αφήγημα των «Μένουμε Ευρώπη», των αστών, των πατριωτών δεν περιέχει το βασικό: Όραμα, νέο παραγωγικό μοντέλο, μια πρόταση που θα είναι διαφορετική από αυτήν των λαϊκιστών. Ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα γιατί ήταν καλύτερος διαχειριστής του καλοκαιριάτικου μνημονίου. Τώρα που και ο ίδιος ξέφτισε τι θα κάνει ο ελληνικός λαός; Θα ψηφίσει Κυριάκο γιατί θα είναι κι αυτός καλύτερος διαχειριστής;

Αν η Ελλάδα εγκλωβιστεί σ’ αυτά τα διλήμματα τότε το μέλλον της θα είναι «μαύρο».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα