Η ανανέωση δεν έρχεται με αλλαγή γραφείων

08:17 6/2/2016 - Πηγή: Antinews

Πολύ συζήτηση και ορυμαγδό σχολίων, προκάλεσε η ανάρτηση του Antinews με την οποία λέγαμε ότι ο Κυριάκος μπορεί να μην βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Κάποιοι έγραψαν ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο, κάποιοι άλλοι ότι είναι δείγμα υπευθυνότητας το ότι δεν βιάζεται και δεν λαϊκίζει. Ποιος έχει δίκαιο θα αποδειχθεί από την ιστορία, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ επανέρχεται σε τροχιά εξουσίας, κι αυτό φαίνεται από

την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και την επαναφορά της κουβέντας γύρω από τη ΝΔ.

Θα μας επιτρέψουν, όμως, κάποιοι υποστηρικτές του Κυριάκου που τον προτρέπουν να είναι χαλαρός και να κάνει… σοβαρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, να τους πούμε κι εμείς δύο λογάκια. Γιατί πολλά ακούγονται στο παρασκήνιο και είναι κρίμα η ΝΔ να φτάσει στην πηγή αλλά να μην πιει νερό.

Κατ’ αρχάς, κάποιοι παπαγάλοι πέριξ του αρχηγού της ΝΔ (γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο ίδιος διακινεί τέτοια σενάρια) τιτιβίζουν ότι ο Κυριάκος ετοιμάζεται να τα αλλάξει όλα και να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Σαμαρά και τον Καραμανλή. «Θα τους τελειώσει για να καθαρίσει το κόμμα και να επιβάλει την κυριαρχία του», λένε κάποιοι. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι κάποιο κολπάκι π.χ. της Ντόρας που είναι πανταχού παρούσα, ή άλλου βουλευτή που νομίζει ότι θα κερδίσει την εύνοια της νέας ηγεσίας. Αλλά θα κάνουν μεγάλο λάθος αν προκαλέσουν κομματικό διχασμό τώρα που η ΝΔ οδεύει προς την εξουσία. Θα εγκληματήσουν και θα δώσουν χείρα βοηθείας στον Τσίπρα και τον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ αν αποφασίσουν να δημιουργήσουν μέτωπα με τους δύο πρώην αρχηγούς. Ειδικά με τον Σαμαρά που είναι ενεργός πολιτικά, έχει γνωριμίες στο εξωτερικό, τον εμπιστεύεται μεγάλο μέρος των ξένων και πολλοί Έλληνες και έχει την εμπειρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα και τη χώρα. Ο Καραμανλής είναι εδώ και χρόνια συνταξιούχος, οπότε δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά.

Ας κλείσει τα αυτιά του λοιπόν ο Κυριάκος κι ας μην διχάσει το κόμμα. Αυτή τη στιγμή η ΝΔ χρειάζεται πρόγραμμα, ανθρώπους να το υλοποιήσουν και πειθώ για να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι πρέπει να πάρει μια ακόμη ευκαιρία.

Η αλλαγή που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν γίνεται μόνο με αλλαγή γραφείων. Θέλει ιδέες, κατατεθειμένες προτάσεις, κοστολογημένα μέτρα και αποφυγή κάθε ψέματος που θα χρεωθεί και θα το χτυπάει ο κόσμος για χρόνια.

Ασφαλώς ο Κυριάκος δεν πρέπει να παρασυρθεί από ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκίστικα καμώματα που μόνο πρόσκαιρα οφέλη θα φέρουν. Όμως, αυτό δεν αναιρεί την ετοιμότητα στην οποία πρέπει να είναι το κόμμα. Δηλαδή αν αύριο καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα πει ο Κυριάκος και ορισμένοι που λένε να πάει το κόμμα στο ρελαντί; Ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν; Ότι καλό είναι να φάει ο Τσίπρας όλο το βόδι για να έρθει μετά ο Μητσοτάκης; Αυτή δεν είναι καθόλου καλή τακτική. Όταν η πατρίδα σε καλεί τσακίζεσαι να την υπηρετήσεις. Και σε καιρό ειρήνης οφείλεις να κάνεις πολεμικές ετοιμασίες για να είσαι έτοιμος.

Εκτός κι αν στη Συγγρού η λογική είναι να μην κάνουν σκληρή αντιπολίτευση για να αφήνουν τον Τσίπρα να φθείρεται. Έλα που μαζί του καταστρέφεται και η χώρα όμως. Και μια σοβαρή αντιπολίτευση οφείλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να περιορίσει τη ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση. Πρέπει να βιάζεται λοιπόν να ρίξει την κυβέρνηση ο Κυριάκος γιατί αλλιώς θα έρθει η ώρα και δεν θα βιάζονται οι πολίτες που δεν συγχωρούν την ανικανότητα και την αφασία.

Αν οι 170 χιλ. Νεοδημοκράτες που ψήφισαν Κυριάκο το έκαναν για να παίζει αυτός «πόρτες» στο τάβλι με τον Αλέξη και τον μπάρμπα Αλέκο, τότε πάμε πάσο. Αλλά απ’ ότι ξέρουμε τον ψήφισαν για να τους τσακίσει στην αντιπολίτευση, να μην τα βρει μαζί τους και να μην κάνει χαλαρή αντιπολίτευση μη τυχόν και χάσει κανέναν κεντρώο ψηφοφόρο. Ο κόσμος της ΝΔ ψήφισε έναν αρχηγό που θα ταράξει την κυβέρνηση και θα συμβάλλει στο να μην κάνει άλλα λάθη που ζημιώνουν την Ελλάδα. Δεν ψήφισε μια ΝΔ με βραδύκαυστο φυτίλι που θα ανάψει κάποια στιγμή, ακόμη κι αν έχουν διαλυθεί γύρω της τα πάντα.

Αυτό που πρέπει να έχει ως βασικό στοίχημα ο Κυριάκος είναι να φτιάξει ένα πλειοψηφικό ρεύμα εντός της κοινωνίας που θα εκπροσωπείται απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Χωρίς αποκλεισμούς για όσους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει αμέσως και να φύγει νύχτα.

Συμπέρασμα; Όταν ο λαός κληθεί και πάλι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όποια ώρα κι αν είναι αυτό, η αντιπολίτευση πρέπει να είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Και ο Κυριάκος πρέπει να βιαστεί, όχι να αποδεχθεί λαϊκίστικες προτάσεις, αλλά να οργανώσει μια ομάδα από έμπειρους και σοβαρούς βουλευτές και στελέχη που θα είναι «καμικάζι» όταν θα κληθούν να περιορίσουν τη ζημιά από τη λαίλαπα της Αριστεράς.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα. Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να κάνει το λάθος του «ώριμου φρούτου» που περιμένει πότε θα πέσει. Η σύγκρουση είναι η μόνη επιλογή, αφού πρώτα κατατεθούν σοβαρές προτάσεις διακυβέρνησης της χώρας.

H αντιπολίτευση δεν είναι παιχνίδι μπριτζ, ούτε πρέφα μεταξύ ηλικιωμένων, που δεν προσφέρει συγκινήσεις. Είναι μάχη, πόλεμος με απώλειες, νίκες και ήττες. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα