Η αλλαγή έδρας δεν θα φέρει τη νίκη

08:22 7/8/2016 - Πηγή: Antinews

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Μετακόμισε, πήγε σε καινούργια κτίρια, πιο ταπεινά, επικοινωνεί ο πρόεδρος μέσω facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα τις δραστηριότητές του.

Ο Μητσοτάκης ξέρει να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας, ορισμένα από τα στελέχη της ξέρουν πώς να κάνουν το κόμμα να φαίνεται πιο… σύγχρονο. Γενικώς επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ενός μοντέρνου, δημοκρατικού κόμματος που είναι ικανό να

αναλάβει την εξουσία και να κάνει κάτι καλό για τη χώρα.

Αρκεί, όμως, το αμπαλάζ; Μπορεί ένα κόμμα εν μέσω μιας πολυεπίπεδης κρίσης απλά να μακιγιάρεται προκειμένου να εμφανιστεί νέο κι ωραίο στο… νέο γάμο του με το λαό; Το ερώτημα είναι αν με παλιά υλικά μπορεί η Νέα Δημοκρατία να πείσει τον κόσμο ότι αυτή τη φορά πήρε τα μαθήματά της και προχωρά.

Δεν θέλουμε να αποδώσουμε μομφή κατά κανενός στελέχους. Υπάρχουν άλλωστε αξιόλογοι άνθρωποι που υπηρέτησαν και στο παρελθόν και την πατρίδα και το κόμμα. Υπάρχουν πρώην υπουργοί που είναι ικανοί να έχουν μια θέση στη νέα… Νέα Δημοκρατία όπως θέλει να εμφανίζεται αυτή την περίοδο το κόμμα.

Όμως, είναι αδιανόητο να βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της επικαιρότητας στελέχη που ακόμη κι αν είναι ικανά, τα έχει βαρεθεί ο κόσμος. Γιατί δηλαδή στα τηλεπαράθυρα να εμφανίζονται πάντα ο Άδωνις, ο Βρούτσης, ο Κακλαμάνης, ο Δένδιας, η Άννα Ασημακοπούλου, ο Κεφαλογιάννης και μερικοί τηλεπαραθυράτοι κατ’ επάγγελμα;

Θα πείτε «αυτούς καλούν τα κανάλια, τι να κάνουν, να μην πάνε»; Έτσι είναι αλλά και η ΝΔ έπρεπε να φροντίσει να βγάλει μπροστά το νέο αίμα. Στελέχη που είναι αξιόλογα και δεν έχουν τα βαρίδια του παρελθόντος. Νεοδημοκράτες που έχουν την όρεξη να προσφέρουν στη χώρα κι όχι κάτι βαριεστημένοι 60άρηδες και βάλε που εδώ και 20-30 χρόνια λένε το ίδιο παραμύθι κι έχουν κουράσει τον κόσμο.

Η ανανέωση προσώπων είναι απαραίτητη και έπρεπε να έχει γίνει, καθυστέρησε πολύ. Και για να πούμε μόνο δύο παραδείγματα. Υπουργός Οικονομικών εν μέσω της σφοδρής κρίσης που συνεχίζεται ποιος θα γίνει σε μια κυβέρνηση ΝΔ; Ομοίως και υπουργός Εξωτερικών ποιος; Μήπως ο Δένδιας και η Ντόρα; Ή ο Αβραμόπουλος και μπορεί και ο… Μολυβιάτης; Μεγάλο πρόβλημα αλλά που χρήζει σημαντικών αποφάσεων από την πλευρά του Κυριάκου. Ας κάνει μια λίστα με ικανά στελέχη από την αγορά, με νέους και άφθαρτους για να είναι έτοιμος.

Αλλά απαιτείται και μια γενναία ανανέωση ιδεών. Ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις. Ας ακούσουν π.χ. τους 25 χιλιάδες πολίτες που μπήκαν και ψήφισαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση της ΝΔ. Ας ακούσουν την αγορά, την κοινωνία, ας παραδειγματιστούν από το εξωτερικό, ας κτίσουν σε ό,τι καλό έγινε το 2012-2014 κι ας φτιάξουν το δικό τους «αφήγημα».

Αλλά ας το κάνουν σύντομα, ο λαός θέλει διέξοδο και από την άλλη η ΝΔ δεν πρέπει να αιφνιδιαστεί από τα παιχνίδια του Τσίπρα.

Δεν αρκεί, επομένως, η αλλαγή έδρας ή το ξεκρέμασμα της… μαρκίζας που έγραφε ΝΔ. Χρειάζονται και πολλά άλλα που έχουν καθυστερήσει.

Το 2009 το λάθος του Σαμαρά ήταν που δεν άλλαξε όλο το κόμμα. Δεν το έκανε άνω – κάτω για να βγάλει τα «ζιζάνια» που φύονται εδώ και χρόνια στην αυλή του κόμματος. Το ίδιο λάθος πάει να κάνει και ο Κυριάκος. Ας μην το πληρώσει η Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα