Γραμμή Μαζινό για τις απεργίες

08:31 6/2/2013 - Πηγή: Antinews

Αν χρειασθεί θα επέμβει και η Αστυνομία

Το «μαστίγιο» επιλέγει ως κεντρική πολιτική γραμμή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έναντι των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως δείχνει και η απόφασή του για πολιτική επιστράτευση και των ναυτεργατών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές σε μέλη της κυβέρνησης, για να αποφευχθούν φαινόμενα αυτοδικίας και άσκοπες εντάσεις.

Από το πρωθυπουργικό

γραφείο εκπέμπεται το μήνυμα, το οποίο όμως αρνούνται να μεταδώσουν και να υποστηρίξουν δημόσια πολλοί υπουργοί που παραμένουν κρυπτόμενοι εν ώρα μάχης, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι σε πιέσεις ομάδων που οργανώνονται, είτε από το ΚΚΕ, είτε από κοινωνικές μειοψηφίες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει γενικευμένη κοινωνική πίεση όπως κακώς θεωρούν ορισμένοι και επικαλείται τις δημοσκοπήσεις, όπου οι πολίτες επιλέγουν τη σταθερότητα.

Γι’ αυτό και λένε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στον Θεσσαλικό κάμπο, όπου παραμένουν οι αγρότες, απλώς τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ και ορισμένες κοινωνικές μειοψηφίες που βρίσκουν στήριξη και από λαϊκιστικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή είναι ρητή από τον Πρωθυπουργό και εάν δεν υπάρξει εκτόνωση και επιδιωχθούν αποκλεισμοί των δρόμων ή των λιμανιών, θα κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και ειδικότερα οι εισαγγελείς και η Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων και πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση υιοθετεί σχέδιο δράσης τριών σημείων για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες απεργίες αλλά και τις όποιες μελλοντικές κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, όπως αυτές των αγροτών και των ναυτεργατών.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το πράσινο φως για την αποφασιστική αντιμετώπιση όσων διαμαρτύρονται και επιδιώκουν την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής σε επιμέρους τομείς.

Το σχέδιο προβλέπει: πολιτική αντεπίθεση της κυβέρνησης, διάλογο και επιμέρους ρυθμίσεις όπου αυτό είναι δυνατό στο πλαίσιο της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και σταθερή γραμμή άμυνας του κράτους σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων με τη χρήση όλων των νόμιμων μέσων.

Μάρκος Αυρήλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα