Γιατί ο Τσίπρας θα γίνει... γαύρος και ο Σαμαράς... βάζελος

08:03 3/3/2014 - Πηγή: Antinews

Αυτό που έγινε στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη. Ο «τελειωμένος» Παναθηναϊκός διέλυσε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, αυτόν που είχε διαλύσει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, μόλις πριν μερικά βράδια.

Όμως, αν θα ήθελε να κάνει κάποιος μια πιο… πολιτική ανάλυση θα έβλεπε τα πράγματα διαφορετικά. Κέρδισαν εκείνοι που έδιναν αγώνα για επιβίωση εκείνους που ήταν και συνεχίζουν

να είναι αλαζόνες. Η ιστορία δεν έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό. Ότι δηλαδή η αλαζονεία, η αίσθηση της υπεροχής, η υποτίμηση του αντιπάλου υποχωρεί μπροστά στον αγώνα για ζωή που έδινε ο Παναθηναϊκός. Στη μάχη για την ιστορία και το όνομά του.

Τηρουμένων πάντα των αναλογιών, το ντέρμπι μοιάζει πολύ με το εκλογικό ντέρμπι που έρχεται τους επόμενους μήνες. Από τη μια έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που στις δημοσκοπήσεις έχει πάρει κεφάλι και που περιφέρει με αλαζονικό τρόπο τη σιγουριά του ότι θα είναι νικητής, ότι θα σαρώσει κι ότι οι εκλογές θα ρίξουν τα μνημόνια, την κυβέρνηση, τους διαπλεκόμενους και ότι άλλο πιστεύουν στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με τον Ολυμπιακό. Που νομίζει ότι κατεβάζει μεγάλους παίκτες στον αγώνα και που θα πάρουν απλά με τις… φανέλες το ματσάκι. Διότι, όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, απέναντί τους έχουν τα πολιτικά «πτώματα». Ότι έχουν τους μνημονιακούς που θα τους κερδίζουν με άνεση. Το μέτωπο που έσωσε τη χώρα την τελευταία διετία και που δίνει τον τελικό αγώνα για την επιβίωση της Ελλάδας και τη δική του μοιάζει πολύ με τον Παναθηναϊκό. Κατεβαίνει στο γήπεδο για να τιμωρήσει τους αλαζόνες γιατί η κυβέρνηση το μόνο που βλέπει μπροστά της είναι η σωτηρία της χώρας που θα σημάνει και τη σωτηρία τη δική της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το ματσάκι θα το πάρουν με το σφύριγμα του διαιτητή. Ρίχνουν φωτοβολίδες, βρίζουν, πιέζουν, χτυπούν κάτω από το στομάχι, πετάνε καφέδες. Έτσι νομίζουν ότι θα κερδίσουν. Έρχεται όμως αυτός που αγωνίζεται για την επιβίωση και της ιστορία της Ελλάδας και τη δική του και τον νικά κατά κράτος. Να δούμε ποιοι θα πάρουν τα μαθήματά τους από το ντέρμπι.

Και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα γράφω εγώ που είμαι γαύρος - όπως και ο πρωθυπουργός - ενώ ο Τσίπρας είναι βάζελος. Κι όμως, ο Αλέξης του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στα αποδυτήρια με το κεφάλι χαμηλά. Γιατί πρέπει να σέβεται τον αντίπαλο, πρέπει να μετριάσει την αλαζονεία του, πρέπει να φτιάξει πρώτα καλή ομάδα με σχέδιο και στόχο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα