«Για την Κούβα ή τον κουβά με τα σκουπίδια»;

Ίσως από τα πιο πετυχημένα που γράφτηκαν για τον Κάστρο και τον Αλέξη που ταξιδεύει για την Κούβα ήταν το εξής: «Κλαίει για τον Κάστρο, θαυμάζει τον Ομπάμα, επαινεί την Μέρκελ, συγκυβερνά με τον Καμμένο. Είναι αυτό που λέμε αριστεροδεξιός του κεντρώου χώρου». Όλα αυτά είναι ο δικός μας πρωθυπουργός που τις επόμενες ημέρες θα πάει στην Αβάνα και θα δούμε τις φωτογραφίες του από το

προσκύνημα στον μεγάλο... επαναστάτη.

Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός και μόνο ότι σε όλον τον κόσμο τσακώνονται για τι τελικά ήταν ο Φιντέλ, δείχνει ότι πράγματι ήταν μια προσωπικότητα παγκοσμίου εμβέλειας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Σίγουρα δεν ήταν η κορυφαία προσωπικότητα των τελευταίων εξήντα ετών, όπως υποστήριξε ο γνωστός Πετρόπουλος της Αυγής, ο ίδιος που έλεγε πως η ελληνική σημαία είναι ένα κομμάτι πανί. Αλλά και μόνο ότι έχει διχάσει τον κόσμο δείχνει ότι επηρέασε την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Ωστόσο, θα πρέπει κάποια στιγμή και στην Ελλάδα να δούμε τα πράγματα στην κανονική τους μορφή, χωρίς επαναστατικές περικοκλάδες και χωρίς ακροδεξιές κορώνες. Ο Κάστρο ήταν αυτός που ήταν, τον κρίνει η ιστορία και ο λαός του, δεν μπορεί να κριθεί από δημοκρατίες δυτικού τύπου.

Αλλά εκείνο που πράγματι μας κάνει τεράστια εντύπωση είναι ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που μόνο τα κλάματα δεν έχουν βάλει για την απώλειά του. Μόνο τριήμερο πένθος δεν κήρυξε ο Τσίπρας, όπως έκανε ο Κιμ στην Κορέα. Αλλά είναι εντυπωσιακό να κρίνουν την κατάσταση στην Κούβα όσοι ζουν μια χαρά στον δυτικό καπιταλισμό. Από τα ωραία διαμερίσματα, με τις 2-3 smart τηλεοράσεις, το CD και το DVD, τις πίτσες με ντελίβερι και τα γεμάτα με μπύρες ψυγεία, διάφοροι αριστεροί παπατζήδες μιλάνε για την επανάσταση στην Κούβα, για τους περήφανους Κουβανούς, για την παιδεία και την περίθαλψη που είχαν.

Κύριοι της Αριστεράς που δακρύσατε για τον Κάστρο, αφήστε τα άνετα διαμερίσματά σας και πηγαίνετε στα σπίτια των Κουβανών. Εκεί όπου ο πατέρας ή ο σύζυγος είναι στο διπλανό δωμάτιο όταν η πόρνη κόρη ή γυναίκα πάει με τους τουρίστες γιατί δεν μπορούν να ζήσουν. Εκεί όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 20 δολάρια, όσα παίρνει δηλαδή σε 3 ώρες η... Κατερίνα Νοτοπούλου στο γραφείο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγαίνετε κύριοι αριστεροί ή όσοι άλλοι θαυμάζετε τον Κάστρο στην Κούβα για να δείτε πώς είναι η... Black Friday εκεί. Στα άδεια ράφια να δείτε προσφορές.

Πηγαίνετε στην Κούβα και αφήστε τον... κουβά του στοιχήματος. Αλλά μήπως τελικά όλοι εσείς οι Φιντελικοί, μήπως είστε όχι για την Κούβα αλλά για τον κουβά με τα σκουπίδια;

Εκ του ασφαλούς μπορείτε να αποθεώνετε όποιον θέλετε εσείς οι αριστερο-ακροδεξιοί. Εκ του ασφαλούς και ο Τσίπρας με την παρέα του θα πάνε να δακρύσουν επαναστατικά και θα γυρίσουν μετά στην Ελλάδα να απολαύσουν τα 10 χιλιάρικα το μήνα στον καπιταλισμό που ξορκίζουν. Βρε αϊ σιχτίρ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα