Φοβούνται εμφύλιο στην ΕΡΤ, ρεβανσισμό και νέα Βαβέλ

Σκηνές από το μέλλον ενός ενδοΕΡΤικού εμφυλίου πολέμου βλέπει στον ύπνο του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας στον νέο πρόεδρο, αοιδό και συνθέτη Διονύση Τσακνή αλλά και τον «δοκιμασμένο» από άλλες κυβερνήσεις Λάμπη Ταγματάρχη ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής της δημόσιας τηλεόρασης και ότι το come back των απολυμένων πρέπει διεξαχθεί ομαλά.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διονύση Τσακνή, νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ και τον Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο και τους έθεσε όλο το πλαίσιο πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθούν.

Με την κίνησή του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα ότι ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση ούτε «κομματικό παραμάγαζο», ούτε φυτώριο προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών από κανέναν. Αυτό που δεν ξέρει ο πρωθυπουργός είναι τι ετοιμάζουν ακραίες συνδικαλιστικές ομάδες και πως το όνειρο της ριζικής επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος θα μετατραπεί σε εφιάλτη.

Τα προβλήματα έχουν ήδη κωδικοποιηθεί από τη σοβαρή μερίδα της ΕΡΤ και συμπυκνώνονται στα εξής:

1.Η νομή της εξουσίας στις επιμέρους υπηρεσίες του φορέα

2.Η ανάθεση εντολών σε επίπεδο δημοσιογράφων

3.Η ώσμωση των εκπροσώπων των δύο στρατοπέδων και η μεταξύ τους συνεργασία

4.Η στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΕΣΗΕΑ

Η ειρηνική συνύπαρξη στην ΕΡΤ φαντάζει σήμερα το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα