Φορτηγό επιχείρησε να πέσει σε πεζούς στο Έντμοντον του Καναδά

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Έντμοντον του Καναδά καθώς φορτηγό επιχείρησε να πέσει πάνω σε πεζούς, αλλά τελικά συγκρούστηκε με περιπολικό.

Σύμφωνα με το bbc.com, η αστυνομία του Καναδά επιβεβαίωσε ότι ερευνά το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη δύο ωρών.

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της καναδικής πόλης, Rod Knecht, ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ο δράστης (στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα)

αφού συγκρούστηκε με το περιπολικό, κατέβηκε από το φορτηγό και επιτέθηκε σε ένστολο μαχαιρώνοντάς τον πολλές φορές. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και τέσσερις πολίτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. "Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος", δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι τραυματίες, ο αστυνομικός δηλαδή και οι τέσσερις πολίτες, έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα η sun.com μετέδιδε πως ο οδηγός του φορτηγού επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός αστυνομικού, τον οποίο και τραυμάτισε, ενώ η express.co.uk ανέφερε πως βρέθηκε και σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο όχημα.

Το περιστατικό έχει πολλά κοινά σημεία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς, και γι' αυτό η αστυνομία φαίνεται να μην αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα