Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού που κληρώθηκε σημαιοφόρος στη Δάφνη

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Καταδικάζουν την επίθεση

τα κόμματα

Την καταδίκη της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για τον βανδαλισμό του 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου το κόμματος τονίζει πως αυτή "αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα" προσθέτοντας πως "για αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο".

"H καταφανέστατα ρατσιστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου μαθητή Αμίρ είναι μια φασιστική ενέργεια που πηγάζει από το μίσος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας. Σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους Έλληνες" δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Με μήνυμα στο Twitter τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού Αμίρ. "Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες" υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

"Οι φασίζουσες πρακτικές με ρατσιστικά κίνητρα δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας. Επιτέλους, χρειάζεται αφύπνιση και άμεσα αντανακλαστικά. Μόλις λίγες ημέρες πριν ο Αμίρ υποχρεώθηκε από ορισμένους "εκπαιδευτικούς" να κρατήσει την ταμπέλα του σχολείου και όχι τη σημαία, χθες το βράδυ βανδάλισαν το σπίτι του, αύριο άραγε τι θα γίνει; Και για ποιον λόγο; Επειδή είναι Αφγανός; Απαιτείται άμεση διαλεύκανση τόσο της χθεσινής επίθεσης από το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας τη ΕΛ.ΑΣ., όσο και του περιστατικού με τη σημαία από το υπουργείο Παιδείας. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν στη χώρα μας η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Την "ομόθυμη και έμπρακτη απομόνωση και περιθωριοποίηση κάθε μισαλλόδοξου και ρατσιστικού στοιχείου από το σύνολο της κοινωνίας" ζητάει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του εντεκάχρονου Αμίρ στη Δάφνη.

Όπως δηλώνει ο κ. Μουζάλας, "η απόλυτη καταδίκη αθλιοτήτων σαν τη σημερινή ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του εντεκάχρονου Αμίρ στη Δάφνη και η αμέριστη συμπαράσταση προς τα θύματα μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση δικαιοσύνης, αποτελούν την αυτονόητη ελάχιστη συνδρομή της Πολιτείας στους πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούμενούς μας".

Capital.gr, με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, 11χρονου Αφγανού, Δάφνη,epithesi, 11chronou afganou, dafni